Hurstin leipäjonot jäävätkin Kallioon?

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön ruoanjakelupiste onkin näillä näkymin jäämässä Helsingin Kallioon. Vielä viime viikolla jakelupistettä oltiin siirtämässä ydinkeskustaan.

Kotimaa
Ihmisiä jonottamassa ruokaa
YLE

Tällä hetkellä vaikuttaa todennäköiseltä, että Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyön ruoanjakelupiste ei siirrykään Kalliosta mihinkään, vaikka taloyhtiö tuleekin vaihtumaan.

- Kalliosta emme lähde, täälläkin meillä on paljon puolestapuhujia. On nyt sellaiset toimivat, isommat tilat, joissa kun hieman remonttia tehdään, niin siinä on hyvä jatkossa jakaa, sanoo toiminnanjohtaja Heikki Hursti.

Vuokrasopimus on kuitenkin vielä tekemättä ja Hurstin mukaan muuttoon liittyy muitakin "pikkuasioita", joiden kanssa vielä painiskellaan. Hursti toivoo, että uusiin tiloihin päästäisiin jouluksi tai viimeistään alkuvuoden aikana.

Leipäjonot vain kasvavat

Aikoinaan Veikko Hurstin aloittaessa leipäjonoihin saapui noin 200-300 ihmistä, enimmäkseen alkoholisteja ja pitkäaikaistyöttömiä. Nyt joukossa on perheitä, eläkeläisiä ja maahanmuuttajia.

Viime aikoina Heikki Hurstin leipäjonoon on asettunut joka jakokerralla 1000-1200 ihmistä.

- Näiden uusien leikkausten jälkeen ja kun monet firmat vähentävät työntekijöitä niin se tuntuu pahalta. Aina on tullut ihmisiä leipäjonoon lisää, sanoo Hursti.

Pääkaupunkiseudun ateistien Helsingin Kalliossa järjestämä ruokajakelu päättyy tänä syksynä. Viimeisen EU:n elintarvike-erän jakelu alkaa tänään perjantaina Elokolossa Toisella linjalla. Hurstin mukaan tämä saattaa siirtää avuntarvitsijoita muihin jonoihin.

- Todennäköisesti se tulee vaikuttamaan. Jos ihmiset eivät tutusta paikasta enää ruokaa saakaan, niin he tulevat hakemaan sitä jostakin muualta.

Lähteet: YLE Helsinki