1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vaalit

Lipponen suomii kovin sanoin perussuomalaisia

SDP:n tuleva presidenttiehdokas Paavo Lipponen varoittaa perussuomalaisia demokratian perusarvoilla leikkimisestä. Lipposen mielestä nyt on tullut aika vetää selvä linja äärioikeistoon niin politiikassa kuin muutenkin koko yhteiskunnassa.

vaalit
Paavo Lipponen
YLE

Lipposen mielestä on vaikea uskoa, että eduskunnan johtopaikoilla olevat ihmiset avoimesti halveksivat demokratiaa ja näyttävät selviävän siitä kuin koira veräjästä.

- Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ja puolueen johto ei näytä lainkaan tajuavan, millaisilla asioilla he leikkivät. Mitä merkitystä on minimaalisilla rangaistuksilla, jos eduskuntaryhmän puheenjohtaja vielä ”tuomion” langettamisen jälkeen pitää ryhmän jäsenen diktatuuripuheita ”huumorina”? Lipponen kysyi sunnuntaina Raisiossa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä erotti torstaina kansanedustajansa Jussi Halla-ahon kahdeksi viikoksi tämän Kreikkaa koskeneen arvion vuoksi. Halla-aho kirjoitti Facebookissa, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini olisi alun perin halunnut erottaa Halla-ahon kuukaudeksi.

Lipponen: Perussuomalaisten sanouduttava irti äärilaidastaan

Eduskunnan entinen puhemies muistutti perussuomalaisten suuren kannatuksen olevan tulosta demokratian toiminnasta. Jos puolue ei sanoudu irti äärilaitansa linjasta, se sulkee Lipposen mukaan itsensä pysyvästi parlamentaarisen yhteistyön ulkopuolelle.

-Tarjolla on myös vaihtoehto, osallistuminen rakentavaan yhteistyöhön, Lipponen muistutti.

Lipposen mukaan muutenkin yhteiskunnassa näyttää tulleen hyväksytyksi käydä kiinni vähemmistöön kuuluviin ihmisiin ja heidän oikeuksiinsa.

- Vastuu kuuluu meille jokaiselle. Jos tätä menoa katsellaan sivusta joko julkisuudessa tai jokapäiväisissä tilanteissa, hyväksytään maamme moraalista perustaa rappeuttava kehitys, Lipponen sanoi.

.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi