Aamiainen: Banaani-pekaanipähkinämysli, mustaherukkainen smoothie ja tonnikalaruisleivät

Tällä kertaa valmistamme maistuvan aamiaisen. Mysliä on helppo tehdä itse. Ruisleivän päälle sopii tonnikala-kurkkutäyte ja mustaherukoista saa palanpainikkeeksi mainion smoothien.

Voita & Sokeria
Tonnikala-kurkkutäytteiset ruisleivät, banaani-pekaanipähkinämysli ja mustaherukkainen smoothie.
YLE

Banaani-pekaanipähkinämysli

2 dl kaurahiutaleita

1 dl kookoshiutaleita

1 dl auringonkukan siemeniä

1 ps kuivattuja banaanilastuja

1 dl pekaaninpähkinöitä

n. 0,5dl juoksevaa hunajaa

Sekoita kaikki myslin aineet paitsi banaanilastut keskenään ja ripottele tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 190 asteisessa uunissa aina välillä sekoittaen n. 10-15 minuuttia, kunnes mysli on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon banaanilastut. Nauti mysli esimerkiksi luonnonjogurtin ja marjojen kera.

Mustaherukkainen smoothie

1dl mustaherukoita

1 kpl banaania

2 kpl kiiviä

Puolikkaan sitruunan mehu

Appelsiinimehua

Hunajaa makeutukseen maun mukaan

Soseuta ainekset ja nauti kylmänä.

Tonnikala-kurkkutäyte ruisleiville:

1 prk tonnikalaa vedessä

1 pieni punasipuli

Puolikas kurkku

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

Mustapippuria

Tarvittaessa suolaa

Valuta tonnikala huolellisesti. Poista kurkusta siemenet ja pilko pieneksi. Hienonna punasipuli. Sekoita tonnikala, kurkku ja punasipuli tuorejuuston kanssa ja lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Nauti ruisleivän kanssa.

Ohje: Maria Jokela

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus