1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Jaroslavlin lentoturman ainoa henkiinjäänyt toipumassa

Jaroslavlissa Venäjällä sattuneesta lentoturmasta ainoana hengissä selvinnyt mies on toipumassa sairaalassa. Sairaalan mukaan hän saattaa jo lähipäivinä olla niin hyvässä kunnossa, että häntä voidaan kuulla onnettomuuden syistä.

Ulkomaat
Dmitri Medvedev lentoturman tapahtumapaikalla Jaroslavlissa.
Dmitri Medvedev vieraili onnettomuuspaikalla Jaroslavlissa torstaina.Maxim Shipenkov / EPA

Jaroslavlin lento-onnettomuudessa syyskuun alussa kuoli 44 ihmistä. Kaksi koneessa ollutta vietiin elossa sairaalaan, mutta toinen heistä menehtyi myöhemmin.

Lentoinsinööri Aleksandr Sizov sen sijaan on toipunut niin hyvin, että hänet on siirretty pois teho-osastolta. Sairaalan edustajien mukaan onnettomuuden tutkijat pääsevät esittämään hänelle kysymyksiä ehkä jo tällä viikolla.

Viikonloppuna turman tutkijalautakunta kertoi, että turmakone ei saanut kiitotiellä kylliksi vauhtia vaan jatkoi matkaansa 400 metriä yli kiitotien pään. Sen jälkeen kone osui kentän laidalla olleeseen antenniin, raportissa sanotaan.

Viranomaisten mukaan tutkimukset eivät ole vahvistaneet epäilyjä, joiden mukaan koneessa olisi ollut kelvotonta polttoainetta. Myöskään sääolot eivät selitä onnettomuutta, tutkijat sanovat.

Lähteet: BNS, Itar-Tass

Lue seuraavaksi