Ruokolahden seurakunta ei lähde mukaan yhdistämisselvitykseen

Ruokolahden seurakunta ei lähde mukaan seurakuntien yhdistymisselvitykseen. Ruokolahden kirkkovaltuusto päätti asiasta kirkkoneuvoston esityksen vastaisesti keskiviikkoiltana.

seurakunnat
Ruokolahden kirkko
YLE

Kielteinen päätös syntyi äänestyksessä luvuin 12-7. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Irja Liimatainen jätti asiasta eriävän mielipiteen.

- Katson, että Ruokolahden seurakunnan ja seurakuntalaisten etu ei toteudu sillä, että rakennemuutosselvitystä ei tehdä. Seurakunnan painoarvo myöhemmissä neuvotteluissa ei ole yhtä vahva kuin se olisi nyt

tehtävässä selvityksessä.

Hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on kehottanut Imatran rovastikunnan seurakuntia tiivistämään yhteistyötään. Piispan aloitteesta liikkeelle lähteneen projektin on määrä punnita seurakuntien yhdistymisen etuja ja haittoja.

Ruokolahden kirkkovaltuuston puheenjohtaja Irja Liimatainen sanoo, että viimeistään vuonna 2013 seurakuntien on päätettävä joko yhdistymisestä tai jatkamisesta omillaan. Monet seurakuntalaiset pitävät yhdistymistä uhkana, mutta Liimataisen mukaan pitkällä tähtäimellä seurakuntien verotulot eivät kerta kaikkiaan riitä menojen kattamiseen.

Erityisesti talousongelmista kärsinyt Rautjärven seurakunta on kaivannut uusia kumppaneita.

Lähteet: YLE Etelä-karjala