1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Räsänen: Hätäkeskuksiin tuskin muutoksia

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) tarkistaa hätäkeskusten sijoituspaikat syksyn aikana. Räsäsen mukaan puolueryhmien välillä käydään parhaillaan keskustelua siitä, onko tarvetta tai mahdollisuutta tehdä muutoksia hätäkeskusten sijoituspaikkoihin.

Kotimaan uutiset
hätäkeskuspäivystäjä, hätäkeskus
Antti Kolppo / YLE

Sisäministeri Päivi Räsänen pitää hätäkeskusmuutoksia epätodennäköisinä, mutta tarkistaa keskusten sijoituspaikat vielä kerran. Ministerin mielestä tärkeintä on selvittää miten pitkälle paikkakuntamuutoksiaa on jo edetty.

- Junahan on edennyt jo aika pitkälle näissä ja esimerkiksi Etelä-Suomen alueella Helsingistä Keravalle siirto tai Rovaniemeltä Ouluun siirto ovat jo tapahtuneet. Monessa muussakin hätäkeskusalueessa on jo tehty varsin pitkälle meneviä valmisteluja, joiden keskeyttäminen lykkäisi uudistusta tai toisi lisää kustannuksia. Näitä nyt selvitetään, sisäministeri Räsänen linjaa.

- On selvä, että tähän liittyy poliittisia jännitteitä. Nykyinen hallitus koostuu sekä entisistä hallituspuolueista että entisistä oppositiopuolueista, joilla oli erilainen näkemys tästä hätäkeskusuudistuksesta, hän jatkaa.

Keskustan Sirkka-Liisa Anttila sanoi YLE Hämeen Politiikan Puhemyllyssä, että hätäkeskusuudistus olisi toisennäköinen, jos edellisen hallituksen sisäministeri Anne Holmlund ei olisi tehnyt päätöstä yksin.

Ministeri Päivi Räsänen kertoi heinäkuun lopulla, että viidentoista hätäkeskusalueen supistamisesta kuuteen voitaisiin luopua vain, jos rahaa saataisiin lisää 10 miljoonaa euroa.

Räsäsen mukaan hätäkeskusasia täytyy saada päätökseen mahdollisimman nopeasti jo hätäkeskuksen työntekijöidenkin takia.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi