Kuparivarkaita jää kiinni tullissa

Tulli kertoo paljastaneensa syksyn aikana useita varastetun kuparin salakuljetusyrityksiä. Tapauksissa on ollut kyse tuhansien eurojen arvoisista saaliista.

Kotimaa

Tulliylitarkastaja Mikko Korven mukaan kuitittomat kuparin kuljettajat ovat esimerkiksi sepittäneet, että he olisivat löytäneet arvometalleja roskakasoista tienvarsilta.

- Yleensä jos on varastettua tavaraa autossa, selitykset ovat aika mahdottomia. Siinä vaiheessa epäilykset heräävät ja aika nopeasti selviää, että jostakin yrityksestä on viety yön aikana vastaavanlaista tavaraa.

Varkaat vievät metallia tyypillisesti työmailta. Esimerkiksi elokuun lopussa kaksi nuorta virolaismiestä jäi kiinni Helsingin Länsisatamassa pakettiautossaan suuri määrä varastettuja kuparitankoja ja kymmenittäin messinkihylsyjä.

Helsingin poliisin arvion mukaan kuparivarkaudet ovat merkittävästi yleistyneet kahden vuoden aikana. Varkaiden matkaan päätyy muutakin arvokasta metallia kuten alumiinia. Viime kesänä uutisoitiin muun muassa Helsingin kaupunginteatterin kuparisten ikkunapeltien ja puistojen aitojen kuparilistojen katoamisesta.

Lähteet: YLE Uutiset