Kataja aloittaa pelit lyhyellä valmistautumisella

Joensuun Katajan koripallojoukkueen sarja-avaukseen valmistautuminen jäi lyhyeksi. Pelaajien sairastelun lisäksi yhteisiä harjoituksia ovat hämmentäneet myös lajin EM-kilpailut. Päävalmentaja Jukka Toijalan mukaan joukkueen runko on ollut koossa jo vuoden. Siitä on hyvä lähteä kohti syyskuun lopulla alkavaa sarjakautta.

Jukka Toijala
Joensuun Katajan pelaajat harjoittelevat Urheilutalolla.
YLE / Ari Haimakainen

Maajoukkueen mukana EM-kisoissa Liettuassa ollut Jukka Toijala myöntää, että valmistautuminen on jäänyt lyhyeksi. Ongelma ei ole koske pelkästään Joensuun Katajan joukuetta, vaan moni muukin joukkue on saman tilanteen edessä.

- Kyllä se sotki jonkun verran sarjan alkua. Tulin Liettuasta vasta pari viikkoa sitten. Se oli tietysti hyvä, että pärjäsimme siellä. Siitä olemme tyytyväisiä. Oma riesansa on ollut pelaajien sairastelu. Takana on vain neljä harjoitusottelua ja viikonlopuksi suunniteltu peli on vielä epävarma.

Joensuun Kataja on viime vuosien miesten korisliigan menestyneimpiä joukkueita. Viimeisimpänä hopeamitali viime kaudelta.

Ennen joulua joukkue iskukunnossa

Viikon kuluttua alkavssa runkosarjassa pelataan 40 ottelua. Pudotuspelit ovat huhtikuussa ja mestaruus ratkaistaan vasta toukokuun alussa. Edessä on pitkä ja tiivis sarja. Jukka Toijala rauhoittelee tilannetta.

- Ensiksi pitää saada miehet terveeksi. Meillä on ollut joukkueen runko koossa jo vuoden ajan. Se on hyvä lähtökohta. Lisäksi joukkueessa on kaksi aivan uutta jenkkiä, Jared Newson oli mukana jo viime kaudella. Kun syksyn ajan tehdään kovasti töitä, meillä on ennen joulua kentällä kova kokoonpano. Kyllä tässä työsarkaa jouluun asti riittää.

Joukkueen vahvuutena Toijala pitää myös sen vahvaa takakenttää. Sieltä löytyy pelitaitoa ja tasoa.

Niin valmentaja Jukka Toijalan kuin Juho Nenosenkin tähtäimessä on loppuottelupaikka ja sitä myötä mestaruus.

- Tottakai sitä lähdetään tavoittelemaan. Tällä porukalla ei voi olla muuta tavoitetta, minusta se on aivan selvä asia, harjoituksissa hikoillut Juho Nenonen toteaa.

-Tällä organisaatiolla ja tällä porukalla ei ole muuta tavoitetta. Kyllä ensi keväänä on juhlittava kultaa, Jukka Toijala vakuutaa.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Anneli Lujanen