1. yle.fi
  2. Uutiset

Mäkiautoilu hurmaa varttuneemmankin veijarin

Lautaa ja levyä rungoksi, maitokärryistä takapää, ohjauspyöräksi oikean auton ratti ja jarruiksi katajakepit. Näistä aineksista syntyvät menopelit ovat valloittaneet isojenkin miesten sydämet. Kuhmoisten Päijälässä mäkiautoharrastajat mittelevät vuosittain myös siitä kenen kulkupelin painovoima vie pisimmälle.

mäkiauto
YLE Keski-Suomi / Markku Saarinen

Omatekoiset mäkiautot kiinnostavat niin pikkupoikia kuin aikuisia miehiäkin. Talvi on autojen rakenteluaikaa ja kesällä niillä viiletetään sopivia kumpareita alas vinhaa vauhtia.

Kuhmoisten Mikonmäessä ajettavassa Grand Prix Päijälässä kilpaillaan joka suvi siitä, kenen ajokki kulkee pisimmälle. Kilpailussa saa pisteitä myös taiteellisesta vaikutelmasta ja autojen innovatiivisuudesta.

Mäkiautojen tuotekehittelystä kertoo osaltaan se, että kuskien varustukseen kuuluu kypärien ja hanskojen lisäksi vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

- Kolmena kesänä olen itse ollut leikissä mukana. Jotkut ottaa sen ihan tosissaan, mutta huumorihommaahan tämä on. Ei näitä kylähulluja täällä montaa ole, mutta saadaan kuitenkin kisat aikaiseksi, kertoo mäkiautoaktiivi Jorma Åkerlind.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi