1. yle.fi
  2. Uutiset

Haapaniemen koulun purkaminen taas puntarissa

Haapaniemen koulun purkupäätöksen uusi käsittelykierros kuumentaa päättäjien tunteita Viitasaarella. Tällä viikolla kaupunginhallitus kumosi valtuuston elokuussa tekemän purkupäätöksen. Esitys otettiin uuteen käsittelyyn aiemmassa kaupunginhallituksen käsittelyssä ilmenneiden jääviysepäilyjen vuoksi.

Viitasaari

Jääviys koskee niitä kaupunginhallituksen jäsentä, jotka ovat myös Wiitaseudun Yrityspalvelu OY:n hallituksessa. Osa heistä tosin kiistää jääviytensä, mutta kaupunginhallitus käsitteli nyt asian kuitenkin ilman Yrityspalvelun hallintoon osallistuvia.

Kaupunginjohtaja Jouko Räsänen sanoo, että Viitasaari haluaa näin välttää esteellisyyden käyttämisen mahdollisena valitusperusteena jatkossa. Uuteen käsittelyyn päädyttiin sen jälkeen, kun asiassa oli neuvoteltu Kuntaliiton lakiasiantuntijan kanssa.

- Ei tässä ole kyse mistään pallottelusta vaan haluamme varmistaa sen, että asia käsitellään oikein lakipykälien mukaan, Räsänen korostaa.

Valtuusto oli jo ehtinyt - täpärässä äänestyksessä äänin 14-13 - päättää, että koko Haapaniemen sisäilmaongelmainen koulu puretaan.

Kaupunginhallitus esittää nyt valtuustolle, että Haapaniemen koulun laajennusosa säilytetään ja kunnostetaan. Tämä päätös syntyi myös äärimmäisen täpärästi äänin 4-4. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan ääni ratkaisi asian säilyttämisen hyväksi.

Kaupunginhallituksen puhetta johti asian käsittelyn ajan varapuheenjohtaja, kokoomuksen Teuvo Ruuhi, sillä varsinainen puheenjohtaja Sisko Linna (sd.) jääväsi itsensä Wiitaseudun Yrityspalvelun hallituksen jäsenenä. Hänkin kuitenkin kannattaa laajennusosan säilyttämistä.

Linna perustelee kantaansa sillä, että kuntotarkastusten mukaan laajennusosa on kunnostettavissa. Tiloihin on tulossa lastenkotiyrittäjä, ja Linna pitää tärkeänä uuden yrityksen saamista Viitasaarelle.

Laajennusosan korjaaminen tulee kaupungille puolet edullisemmaksi kuin uusien tilojen rakentaminen yritystä varten. Sisko Linna luottaa siihen, että korjaamalla lastenkodille saadaan terveet tilat.

Viitasaaren SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilpo Manninen on toista mieltä:

- Näitä tutkimuksia olen seurannut ja aina on vain epäonnistunut. Minä en usko niihin tutkimuksiin ja näihin korjauksiin, Manninen toteaa ja sanoo, että lastenkodille on turvattava terveet tilat.

Viitasaaren kaupunginvaltuusto päättää Haapaniemen koulun kohtalosta lokakuun 10. päivä. Odotettavissa on jälleen tiukka äänestys asiasta.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi