Hyppää sisältöön

Kulttuuriravintola Jokelan ovet sulkeutuvat

Kulttuuriravintola Jokelan päivät Joensuussa ovat luetut. Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön hallitus on päättänyt, että se ei tule missään tapauksessa uusimaan kiinteistön vuokrasopimusta Wanha Kuppila -yhtiön kanssa ensi vuoden lopussa.

Ravintola Wanha Jokela Joensuussa.
Jokelan kohtalo surettaa yrittäjä Anita Latolaa (20.9.2011 toim. Marja-Liisa Kämppi).

Syynä on säätiön tiedotteen mukaan kiinteistön tuore kuntotutkimus: ravintolatilojen katon kantavat rakenteet eivät täytä lain vaatimia turvallisuusmääräyksiä.

Rakennusvalvontaviranomainen asettaa ravintola- ja hotellitilat käyttökieltoon, jos vaurioita ei korjata ennen talvea ja katolle tulevaa lumikuormaa. Säätiö sysää vastuuta korjauksesta vuokralaiselle. Jo kesällä kellarista poistettiin löysää maa-ainesta, jotta kantavia rakenteita saatiin väliaikaisesti tuettua.

Wanhaa Jokelaa pyörittävä yrittäjä Anita Latola ilmoitti aamupäivällä Facebookissa ravintolan lopettamisvuodeksi 2011.

- Olemme olleet KKES:n vuokralaisena vuodesta 2008 ja kaikki on viitannut siihen, että meistä halutaan hyvin nopeasti eroon. Säätiö ei ole tehnyt esimerkiksi minkäänlaisia kunnostuksia tiloissa. Mutta en usko missään tapauksessa, että tämä olisi romahtamiskunnossa oleva talo, toteaa Anita Latola.

Samassa kiinteistössä sijaitsevan vanhan elokuvateatterin tiloissa ei ole tullut esiin ongelmia ja sen vuoksi säätiö ei teettänyt kuntokartoitusta rakennuksen toisessa päädyssä, jossa toimii nykyisin kirpputori.

- Hämmästelen asiaa, koska samaa taloa ollaan. On tutkittu vain tämä ravintolan pääty ja todettu, ettei tämä kestä. Emme lähde korjamaan toisen kiinteistöä, joka odottaa vain, että saisivat purkaa tämän pois, sanoo ravintoloitsija Anita Latola.

Ravintola on toiminut Joensuussa 1930-luvulta saakka.