1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikennevalot

Kemin liikennevaloihin tulossa parannuksia

Kemin liikennevalojen toimivuuteen on tulossa parannuksia. Kemin kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Grönvall sanoo, että kaikki Sauvonväylällä ilmenneet viat korjataan syksyn aikana ja Asemakadunkin osalta suunnitelmat ovat valmiina.

Kemin yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Grönvall kertoo, että asemakadun liikennevalot ovat vanhat eivätkä toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Kuva: YLE / Jarno Tiihonen

Grönvall kertoo, että Sauvonväylällä korjataan parhaillaan liikennevalojen tunnistesilmukoita, jotka ovat rikkoutuneet tiehallinnon tekemien päällystystöiden yhteydessä.

Grönvallin mukaan kaikki Sauvonväylän ongelmat korjataan syksyn aikana. Sen sijaan Karjalahdenkadulla ilmenneen vian syytä ei ole vielä löydetty.

Asemakadun suunnitelmat valmiit

Asemakadulla parannuksia saadaan sen sijaan vielä odotella. Suunnitelmia on jo tehty, mutta määrärahoja ei ole vielä anottu.

- Asemakadulle ei ole vielä esitetty investointirahaa, mutta Sauvonväylä saadaan kuntoon. Tarkoitus on tulevina vuosina saattaa myös Asemakadun liikennevalot nykyaikaiseen kuntoon. Sinne pitäisi vaihtaa kojeet ja tehdä lisää silmukoita. Yksi liikennevalokoje maksaa noin 30 000 euroa, joten jos kaikki laitetaan kuntoon, niin puhutaan noin 100 000 euron investoinnista, Grönvall arvelee.

Sauvonväylän korjauksista vastaavan Kemin Energian mukaan työ valmistuu syyskuun lopussa. Kulut eivät rasita kaupungin taloutta, vaan niistä vastaa Lapin Ely-keskus.