Soini lähtee presidenttikisaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on valmis asettumaan perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi. Soini kertoi asiasta Ylen TV1:n Ykkösaamussa.

vaalit
Timo Soini Yle:n Ykkösaamussa 24. syyskuuta.

Soini kertoi puntaroineensa asiaa tarkasti.

- Kyllä sitä täytyi miettiä, koska tässä on ollut melko monet kovat vaalit viime vuosina, kuten EU-vaalit ja eduskuntavaalit.

Soini mietti ehdokkaaksi asettumista niin puolueen, isänmaan kuin läheistensä kannalta.

- Isänmaan kannalta mietin, että olenko tällaiseen tehtävään pätevä ja sopiva. Uskon, että pystyn tehtävän hoitamaan. Toinen on puolueen kannalta. Puolueella pitää olla ehdokas, joka tuo perussuomalaisten vaihtoehdon esille, jota perussuomalaisten kannattajat voivat äänestää ja joka kertoo, mitä perussuomalaisuus on ja mitä se ei ole.

- Kyse on motivaatiosta ja vastuuntunnosta, ja molempia on. Tasavallan presidentin tehtävä on tärkeä ja pidän sitä suuressa arvossa, hän perusteli.

Perussuomalaisuus tarvitsee puolustajan

Soinin mukaan ensimmäinen tehtävä on saada perussuomalaisten kannattajat äänestämään omaa ehdokasta.

- Tämä on sellainen vaali, että totta kai kansalaiset tekevät niin kuin haluavat. Mutta on tärkeää etenkin tässä tilanteessa, jossa perussuomalaisuus tarvitsee voimakkaan puolustajan, että perussuomalaisten linjaa ja äänestäjiä puolustetaan. Hyökkäyksiä tulee oikealta ja vasemmalta, sekä asiallisia ja asiattomia.

Tuleva kaksoisrooli puolueen puheenjohtaja ja presidenttiehdokkaana ei Soinia pelota.

- Puolueen puheenjohtaja on se, joka loppujen lopuksi vastaa puolueesta. On myös puolueita, joissa puheenjohtajat eivät tätä vastuuta ole ottaneet. Perussuomalaiset ovat onneksi niin monipuolinen puolue, että meillä löytyy muitakin oppositiopolitiikan tekijöitä, ja aion hoitaa myös työni eduskunnassa.

Perussuomalaisten puoluevaltuusto kokoontuu lokakuun puolivälissä. Valtuusto päättää lopullisesti ehdokkaan asettamisesta.

Lähteet: YLE Uutiset