Porsaan fileetä ja kaalia

Sasu luonnehtii tämän viikon reseptiään vähän äijämäiseksi. Tarjolle laitetaan luomuporsasta ja lisukkeeksi paistosta kaalista, pekonista ja sipulista.

Voita & Sokeria
Porsaan fileetä ja kaalia
YLE / Procam

Tarvikkeet:

2 kpl porsaan sisäfileetä

½ kotimainen kaali

1 keltasipuli

1 paketti pekonia

iso kourallinen kotimaisia pensaspapuja

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

3 dl ruokakermaa

2-3 rkl dijon-sinappia

Tee näin:

Putsaa veitsellä sisäfileet. Suolaa ja pippuroi fileet ja paista kuumalla pannulla niihin paistopinta tilkassa oliiviöljyä. Laita ne odottamaan uuniastiaan.

Pilko sipuli, kaali ja pekoni. Aloita paistamalla pekoni rapeaksi, lisää sipuli ja kun se on pehmentynyt, lisää kaali. Kun kaali on läpikuultavaa, lisää kerma ja dijon-sinappi sekä reilu loraus vettä. Anna hautua noin 15 minuuttia.

Poista pavuista kannat ja ryöppää ne suolavedessä noin 3 minuttia. Lisää nämä haudukkeen joukkoon.

Laita fileet uuniin ja kypsennä ne 150 asteessa uunissa kunnes niiden sisälämpötila on 58 -62 astetta.

Anna fileiden vetäytyä hetki ennen kuin leikkaat ne annoksiin tarjolle.

Kasaa annokset:

Alle kaali-papuhauduketta ja päälle sisäfileetä.

Lähteet: Ohje: Sasu Laukkonen