Nettikommentoijat surkuttelivat rivikansalaisten oikeustaisteluita

Rivikansalainen saa hovioikeudesta apua yhä harvemmin. Pienten ihmisten suuretkin oikeustaistelut on nyt tukahdutettu oikeuslaitoksen säästötalkoiden alle. Nettikommentoijat pelkäävätkin tavallisten ihmisten kärsivän oikeuden edessä.

Kotimaa
Helsingin käräjäoikeus sijaitsee Salmisaaren oikeustalossa.
Yle

Nimimerkki Huolestunut on tyytyväinen.

"Suunta on täysin oikea kun hovioikeuksiin menoa rajoitetaan / estetään. Tätä olen odottanut jo vuosia. Huolestuttavaa on Käräjäoikeuksien taso. Siellä kun istuvana tuomarina voi olla harjoittelijasta vanhukseen."

Nimimerkki FACTA JUTTU ei luota tuomiohin.

"Sivusta seuranneena minulle on jäänyt käräjäoikeudesta huono kuva. Amatöörit päättävät musta tuntuu periaatteella (tuttava tietenkin voittaa riidan). Jos riita-asioita ei voi valittaa hoviin, jää moni tuomio vääräksi."

Nimimerkki Nuijalla päähän ei usko oikeudenmukaisuuden toteutuvan.

"Tämä ei paranna mitenkään oikeuslaitoksen toimintaa siihen suuntaan että oikeudenmukaisuus ja kohtuus toteutuisi. Jos jotain kiinnostaa niin jopa korkeimman oikeuden päätöksien ns. laatu on niin huono, että asioita menee Euroopan Ihmisoikeus tuomioistuimeen lähes kaksi kertaa se määrä ja jopa enemmänkin kuin Ruotsista."

Nimimerkki mitenlie kertoo kokemuksistaan.

"Tavallisen kansan karvalakkijutut on ehkäpä liian päivänselviä, että niillä kannattaa edes rasittaa hovioikeutta. Ihmiset myös valittavat aiempaa herkemmin. Harvemmin hovioikeuteen vietäessä jostain löytyy lisää näyttöä tai puolustusta."

Nimimerkki apocalypse huomaa "paremman väen" voittavan.

"Tämä vahvistaa edelleen luokkayhteiskuntaa jossa tavallisen tallaajan oikeusturva ei ole samalla tasolla kuin "paremman väen". Kyllä on maailma ja Suomi menossa huonoon suuntaan. Ja kukaan ei tee asialle juuri yhtään mitään..."

Nimimerkki Jonne68 säälii pientä ihmistä.

"Huoli on todella aiheellinen. Usein käy niin, että kustannustenkaan pelossa ei haluta valittaa hovioikeuteen. Esimerkiksi oikeusprosessi suurta yritystä ja heidän lakimiesarmeijoitaan vastaan on utopiaa tavalliselle kansalaiselle. Yhteiskuntamme on menossa alaspäin ja tämä on vain yksi esimerkki siitä."

Lähteet: YLE Uutiset