Karita Mattila ja Apocalyptica konsertoivat yhdessä Hollolassa

Oopperalaulaja Karita Mattila ja metalliselloyhtye Apocalyptica yhdistävät voimansa ensi kesän Hollolan Pyhäniemen kartanon puiston lavalla järjestettävässä konsertissa. Kartanolla nähdään ensi kesänä myös toinen suurkonsertti.

kulttuuri
Sony BMG

Sopraano Karita Mattilan ja Apocalyptican kanssa lavalle nousevat Sinfonia Lahti ja kapellimestari Hannu Lintu. Ensi elokuussa järjestettävän konsertin liput tulivat myyntiin maanantaina, ja ne ovat menneet kuin kuumille kiville.

- Edullisimmat ja kalleimmat liput on myyty loppuun. Näyttää siltä, että suuri tapaus tästä on tulossa, sanoo Pyhäniemen kartanon toiminnanjohtaja Sari Pihlström.

Konsertin taiteellinen suunnittelu on vasta aluillaan. Pihlström uskoo, että konsertissa tullaan synnyttämään jotain uutta.

- Vuosi on aikaa suunnitella. Tarkoitus ei ole, että taiteilijat esittävät vain toistensa kappaleita. Siinä syntyy aivan uutta yhteistä taiteellista tuotantoa, Pihlström toteaa.

Pyhäniemen kartanoon on suunnitteilla ensi kesäksi myös toinen suurkonsertti. Pihlström ei kuitenkaan vielä paljasta sen esiintyjiä.

- Julkistaminen tapahtuu ensi vuoden alussa. Upea konsertti on kuitenkin tulossa.

Lähteet: YLE Lahti