Veri lentää Sinfonietan konsertissa

Pori Sinfonietta esittää kauhuelokuvien hyytävimmät melodiat torstaina Porissa. Hyytävää Piinaa on Pori Sinfonietan syksyn erikoisin konsertti, sillä musiikin lisäksi konsertissa on luvassa runsaasti visuuaalisia efektejä, kuten verta ja suolenpätkiä.

Kuva: YLE / Jari Pelkonen

Sinfoniaorkesterille vuosikymmenten kauhuelokuvaklassikoiden musiikin on koostanut ja sovittanut Kapellimestari Krzysztof Dobosiewicz. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. elokuvista Hannibal, Psyko, Hohto, Manaaja, Dracula,Halloween H2O ja Teksasin moottorisahamurhaaja.

Kapellimestari on katsonut konserttia varten useita kymmeniä kauhuelokuvia eri vuosikymmeniltä. Eniten häneen on vedonnut elokuva The Ring.

- Itse asiassa se on ainoa kauhuelokuva, jota en halua katsoa, koska se menee liikaa minun psyykkeeseeni, Dobosiewicz naurahtaa.

Porin esitys on Dobosiewiczin viides kauhuelokuvakonsertti ja kapellimestari on tuonut jokaiseen konserttiin uusia elementtejä. Hän käyttää konsertissa esimerkiksi nykyelokuvista tuttua Dolby Surround-tekniikkaa.

- Sillä saadaan aikaan vielä vähän lisää purevuutta musiikkiin. Musiikin purevuus ja voima on kyllä aikamoinen jo valmiiksikin, mutta tekniikan avulla purevuus on vielä varmistettu, Dobosiewicz virnistää.