Jättisika lentää jälleen Lontoon yllä

Moni lontoolainen saattoi maanantaina hieraista silmiään, kun kaupungin yllä leijui jättimäinen sika. 9 metriä pitkä ja 4,5 metriä leveä ilmatäytteinen porsas leijuu Battersean voimalan yllä klassikkoyhtye Pink Floydin kunniaksi.

viihde
Pink Floydin levynkansi, jossa on sika taivaalla savupiippujen välissä, ja sama näkymä taustalla.
Pink Floydin Animals-klasikkolevyn kunniaksi Lontoon taivaalle ilmestyi sika.

Battersean voimalan yllä leijuva sika on Pink Floydin vuonna 1977 julkaistun Animals-albumin ikoninen kansikuva. Sika lennätettiin taivaalle maanantaina sen kunniaksi, että yhtyeen studioalbumeista julkaistaan uudelleenmasteroidut versiot.

Järjestäjät olivat toivoneet voivansa käyttää alkuperäistä vinyylisikaa, joka on ollut varastossa 35 vuotta. Sika, lempinimeltään Algie, kuitenkin vuoti, joten oli pakko luoda jäljitelmä.

Myöskään 1976 kuvaushetken tilannetta ei voida jäljitellä. Silloin ilmasika Algie nimittäin pääsi irti köysistään ja leijui kohti Heathrow'n lentokenttää.

- Se leijui kauemmas rakennuksesta ja sitten Heathrow'lle laskeutuneet kaupallisten koneiden pilotit havaitsivat sen. Sitten se leijui Kentin suuntaan vanavedessään poliisihelikopteri, ja laskeutui maatilalle ja säikytti uskoakseni koko karjan, muisteli kansikuvan valokuvaaja Howard Bartrop.

- Sitten se vain palautettiin, paikattiin ja laitettiin takaisin ilmaan seuraavana päivänä, jotta me voisimme valokuvata sen uudelleen, Bartrop jatkoi.

Lähteet: AP, Reuters