Tarkastuslautakunnalla on edessään suuri urakka

Lappeenrannan tarkastuslautakunnan puheenjohtajan Antti Kaarnan mukaan Kaupunkiyhtiöiden ja Fly Lappeenrannan erityinen tarkastus teettää paljon töitä. Lautakunta keskustelee asiasta tänään tiistaina.

Lappeenranta
Grafiikka tarkastuslautakunnasta
Yle

Tarkastuslautakunnan asialistalla erityisen tarkastuksen teettäminen ei ole, mutta puheenjohtajan mukaan asiasta varmasti keskutellaan listan ulkopuolelta erittäin paljon.

Lappeenrannan kaupungin sisäisessä tarkastuksessa työskentelevät tarkastuspäällikkö ja sisäinen tarkastaja, joilla Antti Kaarnan mukaan on jo nyt kädet täynnä. Nyt päälle lätkäistiin vielä Kaupunkiyhtiöiden ja Fly Lappeenrannan erityinen tarkastus.

- Töitä se teettää. Toimeksiannossa sanotaan, että tarkastuslautakunnan tulee määrittää selvityksen laajuus ja selvitettävät asiat. Asia on suuri, Kaarna sanoo.

Lautakunnan on myös kilpailutettava selvityksen tekeminen. Ensimmäisenä tehtävänä on kuitenkin päättää, mitä vuosia tarkastus koskee.

- Valtuuston maanantaisessa kokouksessa ja kokouksen jälkeen tuli valtuutetuilta paljon toivomuksia, joten ristivetoa on erittäin paljon, Kaarna kertoo.

Luottamushenkilöiden toimien tarkastamisesta Kaarna ei vielä tässä vaiheessa osaa sanoa.

- Varmaan niin, että luottamushenkilöt ovat tehneet oikeita päätöksiä oikeassa järjestyksessä, Kaarna miettii.

- En usko, että tarkastuksessa tarvitsee löytyä jotain. Suoritetaan ulkopuolisen tarkastus ja jos löytyy jotain niin löytyy. En usko, että mitään pakko on löytyä mitään enkä usko, että löytyykään mitään, hän jatkaa.

Erityinen tarkastus teetetään ulkopuolisella tilintarkastusyhteisöllä helmikuun loppuun menneessä. Tarkastuslautakunta raportoi tarkastuksen lopputuloksesta ensin kaupunginvaltuustolle, jonka jälkeen asia tulee julkisuuteen.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala