Jatkuuko Ritareiden kotipisteputki?

HPK kohtaa illalla Ritariareenalla Lahden Pelicansin. Pallokerho on kasannut kaikki 5 sarjapistettä kotikentältään joten jatkuuko pisteputki, kun Pelikaanit saapuvat Hämeenlinnaan?

Pelicans (Jääkiekon Miesten Liiga)
Valmentaja Pasi Arvosen (vas.) sekä hyökkääjä Jaakko Turtiaisen ilmeet vakavoituvat puhuttaessa vieraspelaamisesta. Illalla onneksi pelataan kotikentällä.YLE Häme

Lahden Pelicans osoitti liigakautta edeltävissä harjoituspeleissään olevansa varteenotettava joukkue, taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta. Liki kaikki harjoitusottelunsa voittanut Pelicans on aloittanut hyvin myös SM – liigan. Joukkue on voittanut neljä pelaamastaan viidestä ottelusta ja löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi.

– Vastassa on kova ja työteliäs joukkue, joka taistelee ja liikkuu hyvin, tunnustaa HPK:n valmennusjohtoon kuuluva Pasi Arvonen. Meidän on pumpattava ilmapallomme täyteen, jotta sarjapisteistä voidaan taistella.

Kotona kulkee, vieraissa ei

HPK:n ongelmana tällä kaudella on ollut vieraspelaaminen, mistä pisteitä ei ole herunut yhtään. Kotonakaan joukkue ei ole onnistunut pelaamaan koko peliä kypsästi, olkoonkin, että kahdesta ottelusta kasassa on 5 sarjapistettä.

– Kaikki lähtee viime kädessä keskittymisestä ja asenteesta pelaamiseen. Kotona asennetta löytyy, mutta vieraissa ei. Siinä on valmennuksellakin savottaa, myöntää Arvonen.

Pallokerhon nelosketjun laitahyökkääjä Jaakko Turtiaisen mielestä vieraskaukalossa pelaaminen on aina vähän erilaista. Kotona yleisö on ollut hyvin mukana ja myös kannustanut meitä, mikä on helpottanut pelaamista. Vieraissa pitäisi olla vähän nöyrempi ja puolustaa paremmin. Huolellisuutta enemmän, niin pisteitä alkaa tulla myös vieraskaukalosta.

– Pelicans taistelee hyvin ja meillä on ollut tiukkoja pelejä heitä vastaan. Hyvin pitää onnistua, jotta voitto saadaan illalla.

Hovinen lahtelaisten lukkona

Pelicansin, kuten Pallokerhonkin joukkue muuttui melkoisesti viime kauden päätteeksi. ”Sateentekijä” Kai Suikkanen on saanut joukkueen hyvään lentoon, eikä vähiten oman persoonansa ansiosta.

– Lahtelaisten peli perustuu pitkälti yrittämiseen ja tiiviinä viisikkona pelaamiseen. Joukkue puolustaa ja hyökkää viisikkona hyvin ja meidän pitää yrittää eliminoida heidän kiekollinen taito pois, analysoi Arvonen. Heidän pelirytminsä on pystyttävä rikkomaan.

Niko Hovinen on torjunut kiekkoja lahtelaismaalin suulla liki 94 prosentin tehoilla ja isokokoisen maalivadin omittaminen onkin haaste sinänsä. Pasi Arvosen ohjeet silmien kiinnilaittamisesta ja laukomisesta tuskin tuottaa toivottua tulosta, mutta sivuttaisliike on isolle maalivahdille hivenen hankalaa, toteaa Jaakko Turtiainen.

– Sivuttaisliike ja liikettä maalivahdin eteen. Kun näkyvyys on heikko, kasvaa maalinteon mahdollisuudet.

Lähteet: YLE Häme