VR:n lippu-uudistus - rahat meni, mutta lippu jäi saamatta

VR:n lipunmyynti kangertelee pahemmin kuin yhtiö on tähän saakka myöntänyt. Suljettuina pysyneiden lippuautomaattien lisäksi verkkokaupassa lukuisat ovat menettäneet rahansa ja jääneet ilman lippua. VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen myöntää, että verkkokaupassa on edelleen ohjelmistovika.

Kotimaa
VR:n toimimattomia lippuautomaatteja Pasilan asemalla Helsingissä.
Junalippujen ostaminen on ollut vaivalloista jo lähes kaksi viikkoa.YLE

Junalippujen ostaminen on ollut vaivalloista jo lähes kaksi viikkoa. Asemilla lippuluukulle jonottaminen kestää kauan, eivätkä lippuautomaatit toimi lainkaan. VR:ltä on vakuutettu koko ajan, että automaattimyynti on vain kymmenen prosenttia kaikesta lipunmyynnistä. Lipunmyynti toimii 90-prosenttisesti.

Verkkokaupassa monille on käynyt niin, että rahat kyllä lähtevät tililtä, mutta lippua ei tule sähköpostiin tai kännykkään. Vika johtuu VR:n mukaan verkkokaupan kävijämäärärajoittimesta, ja sitä korjataan parhaillaan.

VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen myöntää verkkokauppaongelman. Hänen mukaansa rahat palautetaan ihmisille mahdollisimman pian. VR maksaa myös ylimääräistä hyvitystä ilman lippua jääneille.Yksittäisen junalipun ostanut asiakas saa rahansa takaisin puolitoistakertaisena. Kausi-, sarja- ja autopaikkalipuista hyvitys on viisi prosenttia.

- Näitä on valitettavasti jonkin verran. Pahoittelut niille asiakkaille, joille on näin käynyt.

VR:n mukaan suurin osa asiakkaista on jo saanut hyvityksen tililleen tai pankki- tai luottokortilleen.

Rahoja perätäkseen voi soittaa VR:n maksulliseen asiakaspalveluun. Jonottaminen numeroon kestää parhaimmillaan kymmeniä minuutteja. Jaatinen ei lähde arvuuttelemaan, kuinka suuren summan VR joutuu palauttamaan asiakkailleen.

- Kyllä niitä tapauksia on. En ota kantaa että onko luvattoman runsaasti, tietysti jokainen tapaus on liikaa, ei tarvitsisi tulla yhtäkään.

VR aikoo tiedottaa myyntijärjestelmäuudistuksesta lisää vielä tällä viikolla.

Lähteet: YLE Uutiset