Kaupunkiyhtiöiden lisäsyynille vain harvoja vastustajia

Lappeenrannan valtuustossa löytyy kannatusta kaupunkiyhtiöiden toiminnan tarkemmalle tarkastelulle. Kaikkien mielestä erityistilintarkastus ei kuitenkaan ole ainoa keino selvittää yhtiöiden toimintaa.

kunnanvaltuustot
YLE Etelä-Karjala

Asiaa aiemmin käsitelleen konsernijaoston sekä kaupunginhallituksen mielestä Kaupunkiyhtiöt Oy:n ja Fly Lappeenranta Oy:n toimia ja hallintoa selvittävä erityistilintarkastus ei olisi tarpeen.

YLE Etelä-Karjalan soittokierroksen perusteella ainoastaan kristillisdemokraattien ryhmässä olisi selvä enemmistö erityistilintarkastuksen vastustajia.

"Tarkastusta ilmassa"

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Kempin mukaan halua lisäselvitykselle olisi.

- Tietysti jokainen tekee oman päätöksensä siitä, kuinka mahdollisessa äänestyksessä käyttäytyy. Mutta tällaista ilmaa on, että erityistilintarkastuys olisi syytä suorittaa, Kemppi sanoo.

Keskustan tavoin kokoomus pitää ryhmäkokouksensa vasta maanantaina ennen valtuuston kokousta, mutta kannatusta asioiden selvittämiselle löytyy.

- Meillä on ollut alusta asti se selkeä linja, että asiat pitää olla kunnossa - niin laillisesti kuin moraalisestikin. Erityistilintarkastus tai erityinen tarkastus ei ole välttämättä se oikea oikea muoto, mutta asiat on selvitettävä, toteaa kokoomusryhmän johtaja Joonas Grönlund.

Demarit ovat ryhmänjohtaja Risto Kakkolan mukaan samoilla linjoilla.

- Ryhmässä jäsenet tekee päätöksensä oman henkilökohtaisen arvionsa perusteella. Itse arvion, että mikäli on ilmaantunu sellaista aihetta erityistilintarkastukselle, niin tuskin meidän ryhmäläiset lähtee sitä vastustamaan.

Keskustelu suorana internetissä

Valtuuston esityslistalla kohdalla neljä olevaa erityistilintarkastusasiaa ja muuta käsittelyä voi taas seurata netistä maanantai-iltana klo 18.30 alkaen. Nettilähetys näkyy kaupungin verkkosivuilla www.lappeenranta.fi (siirryt toiseen palveluun).

Edellinen, elokuun valtuustokokous keräsi nettilähetykseen 2152 kävijää. Tuolloin valtuusto valitsi uuden kaupunginjohtajan.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala