Uuden Ajan kohtalo on ratkeamassa

Satakunnassa ilmestyvän Uusi Aika -lehden jatkon kannalta ratkaisevan viestintätuen suuruus selviää loppuviikolla. SDP:n maakuntalehdilleen myöntämä tuki uhkaa loppua tai pienentyä merkittävästi puolueen viestintärahojen supistumisen vuoksi. Puoluehallitus käsittelee viestintätukia talousarviokäsittelyssään torstaina.

Sanoma- ja aikakauslehdet
Uusi Aika -lehti.
YLE / Mari Itkonen

Uusi Aika on niiden lehtien joukossa, joiden tuki säilyy, mutta tuen määrä on ollut auki. Uusi Aika on tänä vuonna saanut viestintätukea 140 000 euroa.

- Uuden Ajan edustajat ovat esittäneet, että jatkamiseen tarvittaisiin 120 000 euroa. Itse olen sitä mieltä, että ehkä joillakin muutoksilla tai toiminnan saneerauksilla 100 000 euroa olisi kipuraja, sanoo puoluehallituksen raumalaisjäsen Rainer Lehti.

Rainer Lehden mukaan päätösten tekeminen puolueen maakuntalehtien kohtalosta on venynyt melko myöhään.

- Lehtien olisi nyt korkea aika tietää, mistä lähtökohdista ne lähtevät suunnittelemaan ensi vuotta.

Puoluesihteeri Mikael Jungnerin mukaan rahat ovat todella vähissä.

- Teemme töitä Uuden Ajan puolesta, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty. Säästöjä ja synenergiaa voisi löytyä tilaratkaisuilla ja yhteistyön tiivistämisellä Demari-lehden kanssa..

Uuden Ajan toimintaa on suhteutettu vähentyneeseen rahoitukseen jo aiemmin ja tällä hetkellä lehti ilmestyy vain kerran viikossa

Lähteet: YLE Satakunta