Oulun irkkumusiikin festari laajenee koko vihreän saaren kulttuuriin

Musiikkitapahtuman kylkeen liimatussa Oulun elokuvakeskuksen irlantilaisen elokuvan festivaalissa nähdään vielä keskiviikkona dokumentti The Pipe. Elokuva on kertomus pienen irlantilaisyhteisön taistelusta öljyjätti Shelliä ja Irlannin valtiota vastaan. Täysin uutta on taas musiikkipuolella irlantilaisen Limerickin nuorisokuoron ja Oulun Cassiopeia -kuoron yhteiskonsertti torstaina.

Irlanti
Limerickin nuorisokuoro
Limerickin nuorisokuoro esiintyy Oulussa torstaina.The Irish Festival of Oulu

Perinteistä festivaaliantia ovat irlantilais- ja oululaiskokoonpanot. Nyt lavalla ja jameissa eri puolilla kaupunkia esiintyvät irlantilaisista Alan Burke sekä muusikot Dervish, Guidewires ja Goitse -yhtyeistä. Oululaiset luottobändit The Soap Pig, Cascade ja Yläsiirtola Ramblers eivät juurikaan jää tasossa huonommiksi.

Festivaalipäällikkö Brent Cassidyn linja tuntuu pitävän, sillä uutta nähtävää ja kuultavaa saadaan Ouluun vuosi toisensa jälkeen. Kuuden vuoden perinteitä unohtamatta.

- Meidän unelmamme ja festivaalin tarkoitus on, että haluamme järjestää kaikille jotain. Kaikki eivät innostu musiikista, Cassidy toteaa.

Yhteistä Suomen ja Irlannin välillä löytyy, Cassidy sanoo. Sää, ihmiset ja perunat.

- Ja Tyrnävä on Oulun läänin pikku Irlanti, koska siellä on paljon pottuja, Cassidy naurahtaa.

Konserttien ja elokuvien ohessa tarjolla on tarinankerrontaa, runoja, luentoja, työpajoja, soitinopetusta ja irlantilaisen tanssin kursseja. Tapahtumiin odotetaan kaikkiaan 8 500 kävijää

Lähteet: YLE Oulu