Postimerkin päiväksi uusia postimerkkejä

Posti juhlii Postimerkin päivää julkaisemalla postimerkkejä eri kaupunkien maamerkeistä. Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa omat postimerkkinsä saavat Oulu, Raahe ja Ylivieska.

postimerkit
Raatin stadion kylpee kesäauringossa.
YLE / Pekka Loukkola

Posti viettää valtakunnallista Postimerkin päivää lokakuun alkupuolella 59:ssä Postin omassa myymälässä eri puolilla maata.

Jokainen myymälä julkaisee päivän yhteydessä postimerkkejä, joiden paikalliset kuva-aiheet vaihtelevat myymälästä toiseen. Oulun Tuiran postissa julkaistavan postimerkin aiheena on Raatin liikuntakeskusurheilukeskus Hannu Poroputaan kuvaamana.

Ylivieskassa julkaistavan postimerkin kuva-aiheena on Esa Huhtakankaan valokuvaama Mobiilikuusi.

Raahen merkissä on Raatihuone. Valokuvan on ottanut Kirsti Vähäkangas.

Postimerkin päivällä on myös Jukka Talarin suunnittelema erikoisleima, jonka kuva-aiheena on postimerkkiarkki. Toimipaikan nimellä varustetun erikoisleiman saa 5.10. kaikista mukana olevista posteista.

Erikoisleimoja voi tilata myös ennakkoon posteista.

Raatin liikuntakeskusmerkkiä myydään Tuiran, pääpostin ja Kaijonharjun posteissa 5.10.2011 alkaen. Ensileiman Raatin postimerkkiin saa 5.10. vain Tuiran postista.

Oulun vs. liikuntajohtaja Niina Epäilys on iloinen Raatin merkistä.

- Raatin liikuntakeskus on suosittu liikunta-, urheilu- ja tapahtumapaikka, joka edustaa oululaista rakennuskulttuuria, jossa yhdistyvät niin lähihistoria kuin uusi, ajanmukainen rakentaminen ja tekniikka, Niina Epäilys sanoo. .

Postimerkin päivää on alettu viettää 1980 -luvulla, omakuvapostimerkit tulivat mukaan v. 2009.

Lähteet: YLE Oulu