1. yle.fi
  2. Uutiset

Meiju Suvas uudesta singlestään: Ystävä toi autollisen kuubalaisia kotiini

Ensi vuonna 30-vuotista taiteilijauraansa juhliva Meiju Suvas julkaisi hijattain uuden singlen, jossa kuuluvat Karibian rytmit. Idea latinomausteisiin syntyi, kun ystävä esitteli iskelmälaulajalle joukon kuubalaisia muusikoita.

Kotimaan uutiset
Meiju Suvas
Meiju Suvas kertoi 30 vuotta kestäneestä urastaan.

Meiju Suvaksen tie laulajaksi kulki musikaalisen perheen kautta. Musiikinopettajan tyttären harrastuksiin kuului muun muassa rumpujen ja pianon soitto. Ovi levy-yhtiöönkin aukesi veljen kanssa sävelletyn kappaleen myötä.

Varsinainen läpimurto tapahtui listakärkeen kivunneella Tahdon Sinut! vuonna 1982.

- Tuohon aikaan opetin diskotanssia. Oli vaikea kävelläkin normitahtiin, kun oli aina se syke mukana, Suvas muistelee uransa alkuaikoja.

Suvaksen uusimmalla singlejulkaisulla perinteiseen iskelmäpoppiin sekoittuvat Karibian rytmit. Suvas kertoo, että innostus heräsi, kun Ruotsin laivalla työskentelevä ystävä toi Kuuba-viikolla vierailleet muusikot yllätysvierailulle.

- Hän tiesi, että tykkään latinomeiningistä, ja otti autoon niin paljon kuubalaisia soittajia kuin mahtui. Mulla on kotona rummut, basso ja kaikki. Me pistettiin siinä jamit pystyyn, Suvas kertoo nauraen.

Kun samaan aikaan sattui vielä tulemaan puhelu tuottajalta, idea oli valmis.

Laulamista, näyttelemistä ja bingoa

Latinovaikutteita on toki kuultu Suvaksen musiikissa aiemminkin. Vuosien saatossa on kuljettu sujuvasti kasaridiskosta Välimeren rytmeihin Espanjaan ja Kreikkaan saakka. Yhtä suosikkia muusikko ei osaa valita.

- Jokainen aika tuo omat tuulensa. Kaikki ovat juuri sen ajan onnistuneita, hän pohtii.

Uusin alanvaltaus on näytteleminen, jota Suvas on harjoittanut vuodesta 2008 teatteri Vantaassa.

- Menen täältäkin suoraan harjoituksiin, hän mainostaa marraskuussa ensi-iltansa saavaa Kuuma nakki -musikaalia.

Muutoin laulaja-näyttelijän viikoittaiseen ohjelmaan kuuluu muun muassa "bingo-bonus-tyttönä" toimiminen Ruotsin laivoilla.

- Siinä ollaan kyllä lähellä yleisöä. Menen vaikka syliin istumaan, hän nauraa.

Ensi vuonna viihdetaiteilija viettää 30-vuotisjuhlavuottaan.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi