Risto Dufva Tapparan valmentajaksi välittömästi

Mikkeliläinen Risto Dufva siirtyy Tampereen Tapparan päävalmentajaksi välittömästi. Dufva vetää joukkueelle harjoitukset jo torstaina. Tappara kertoi valmentajavaihdoksesta klo 10 alkaneessa tiedotustilaisuudessa. Dufvan sopimus kattaa kuluvan kauden.

Tappara (Jääkiekon Miesten Liiga)
Risto Dufva.
YLE/Petri Vironen

Dufvan aiemmat työsuhteet ovat olleet pitkäkestoisia. Mikkelissä ja Jyväskylässä vierähti yhteensä 13 vuotta. Määräaikainen pesti on miehelle uutta. Tapparan mahdollisuuksia Dufva ei suostu vielä suuremmin arvioimaan.

- Mitään manifestiä minun on turha naulata. Jos oikeita ja hyviä asioita tehdään niin kaikki on mahdollista. Meidän tulee harjoitella maksimaalisesti, valmistautua peleihin niin hyvin kuin pystymme ja itse kilpailutilanteessa tehdä kaikkemme.

- Jos tämä kolminaisuus toteutuu, saamme sen minkä ansaitsemme.

Tapparan pukukopissa Dufva tapasi liudan tuttuja kasvoja.

- Kymmenen pelaaja on sellaisia, joita olen aiemmin valmentanut.

Mikkeliläinen Dufva ehti olla vapailla markkinoilla vain reilun viikon. Dufva jäi sivuun Jypistä kahden liigakierroksen jälkeen. Seuranvaihto pikavauhdilla ei miestä vaivaa.

- Tämä kuuluu ammattiin ja sen ominaispiirteisiin.

Tappara on aloittanut liigakauden kehnosti. Kauden avausvoitto tuli TPS:stä tiistaina. Dufva kertoo siirtyvänsä Tapparaan luottavaisin mielin.

- Kyse on yksi Suomen perinteikkeimmäistä seuroista. Kävin elämäni ensimmäisen kerran jäähallissa 1976 ja se oli Tapparan peli, jossa se voitti TPS:n 6-2.

Koti säilyy Mikkelissä

Dufvan ensimmäinen, vähemmän tunnettu liigavalmennuspesti liittyy Tapparaan. Forssan Pallo-Seuran valmentamisen ohella Dufva toimi Tapparan maalivahtivalmentaja 1996.

- Mihin tahansa seuraan en olisi lähtenyt, mutta Tapparan perinteet, fanikulttuuri ja Tampereen kiekkoillullinen ilmapiiri ovat sellaisia, että meissä kaikissa asuu pieni tapparafani.

Tapparan muu valmennusjohto jatkaa tehtävissään.

Dufva koti säilyy jatkossakin Mikkelissä. Dufvan perheeseen kuuluu Anne-vaimo ja kolme poikaa.

Lähteet: YLE Etelä-Savo