1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. chatti

Jepari-chat jatkuu IRC -galleriassa

Nuorille suunnattu Jepari-chat jatkuu lokakuun alussa IRC -galleriassa. Nuorten ja poliisin keskusteluaiheet kumpuavat harrastuksista tai lakiuudistuksista.

chatti
Vanhempi konstaapeli Jarkko Tihinen chattaa IRC-galleriassa.
YLE / Eeva Huovinen

Hetken aikaa tauolla ollut, nuorille suunnattu Jepari-chat jatkaa toimintaansa 3. päivä lokakuuta. Reaaliaikaisessa chatissa Oulun poliisilaitoksen nuorisoryhmän konstaapelit opastavat, neuvovat ja tukevat poliisin toimintaan liittyvissä asioissa.

- Nuorten kanssa keskustellaan nuoria kiinnostavista aiheista, ei välttämättä suoraan poliisitoiminnallisista tai rikosoikeuteen liittyvistä asioista. Mielipiteitä vaihdetaan vaikkapa harrastuksista, rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen Oulun poliisilaitokselta kertoo.

Irmeli Korhonen kehuu nuorten fiksuutta ja valveutuneisuutta.

- Jos on esimerkiksi lakiuudistuksia, kuten mopokorttiuudistus tai alkoholilainsäädäntö, niin kyllä ne kiinnostavat nuoria. He ovat perillä muutoksista ja haluavat täsmennyksiä.

Kynnys poliisia kohtaan madaltuu

- Jepari-chatin avulla pystytään madaltamaan nuorten yhteydenottokynnystä. Nuoret kokevat tällaisen omaksi tavakseen lähestyä poliisia, rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen selostaa.

Jepari-chatissa poliisin kanssa voi keskustella "livenä" maanantaisin kello 16-18. Lisäksi pitkin viikkoa voi jättää kysymyksiä, joihin vastataan tuntia ennen reaaliaikaista chattia. Alaikäraja on 12 vuotta.

- Ajatustenvaihdolla saa monesti nuorille laajempaa näkemystä eri asiakokonaisuuksiin. Ja toki netin välityksellä pystytään ottamaan kantaa ja antamaan myös valistusta, esimerkiksi kertomaan vaikkapa poliisin näkökulma mopotapaamisiin ja niihin ilmiöihin, mitä siihen liittyy.

Jepari-chatin toimintaa koordinoi Oulun kaupungin nuorisoasiainkeskus. Poliisin lisäksi chatissa työskentelee kaksi nuorisotyöntekijää.

Lähteet: YLE Oulu / Tiina-Leena Kurki

Lue seuraavaksi