Strauss-Kahn tapasi häntä raiskauksen yrityksestä syyttävän kirjailijan

Kansainvälisen valuuttarahaston entinen johtaja Dominique Strauss-Kahn on tavannut häntä raiskausyrityksestä syyttävän kirjailijan Tristane Banonin. Banon ja Strauss-Kahn keskustelivat kahden tunnin ajan poliisiasemalla Pariisissa. Keskustelun sisällöstä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Ulkomaat
IMF:n entinen pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn.
IMF:n entinen pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn.AP Graphics Bank

Ranskalaisessa tutkintajärjestelmässä järjestetään usein epäillyn ja rikosilmoituksen tehneen kohtaamisia. Menetelmää käytetään, kun osapuolet esittävät erilaiset kertomukset kiistakysymyksistä. Poliisi oli paikalla Banonin ja Strauss-Kahnin tapaamisessa, mutta osapuolten asianajajat eivät.

Banonin mukaan Strauss-Kahn yritti raiskata hänet vuonna 2003. Strauss-Kahn on kiistänyt raiskausyrityksen mutta myöntänyt lähennelleensä Banonia. Banon on sanonut olevansa valmis haastamaan itse Strauss-Kahnin oikeuteen, ellei syyttäjä nosta rikossyytettä tätä vastaan.

Banon kertoi raiskausyrityksestä tv:ssä vuonna 2007 mutta teki rikosilmoituksen vasta, kun newyorkilaisen hotellin siivooja sanoi toukokuussa, että Strauss-Kahn oli raiskannut hänet. New Yorkin osavaltion korkeimman oikeuden tuomari hylkäsi siivoojan syytteet, mutta tämä aikoo nostaa Strauss-Kahnia vastaan siviilikanteen.

Strauss-Kahn joutui eroamaan Kansainvälisen valuutarahaston johdosta raiskaussyytöksen takia.

Lähteet: AP, AFP, YLE Uutiset