Autoilija ampui kuulapyssyllä kyydistä kieltäytynyttä pikkupoikaa

Itä-Uudenmaan poliisi kaipaa vihjeitä autoilijasta, joka oli keskiviikkona houkutellut Porvoossa 9-vuotiasta poikaa kyytiinsä. Pojan kieltäydyttyä mies nousi autosta ja ampui poikaa käteen muovikuula-aseella.

Kotimaa

Tapaus sattui keskiviikkona Porvoon Hamarissa Trappaksentiellä ruotsinkielisen päiväkodin kohdalla yhden aikaan iltapäivällä. Yhdeksänvuotias poika käveli tietä pitkin, kun rannan suunnasta tullut auto pysähtyi ja ratin takana ollut mies pyysi poikaa kyytiin. Poika kieltäytyi, minkä jälkeen mies nousi autosta ja osoitti poikaa käsiaseella, joka oli ilmeisesti muovikuulapyssy. Panoksena ollut muovikuula osui poikaa kämmenselkään aiheuttaen punoitusta.

Poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena ja lievänä pahoinpitelynä.

Vihjeitä kaivataan

Poliisi kaipaa vihjeitä punaisesta pakettiautosta, jonka malli muistuttaa Ford Transitia. Auton vasemmassa kyljessä on selvästi erottuva naarmu, joka alkaa ajoneuvon keskikohdalta ja jatkuu sen takakulmaan. Takaovessa tai -ovissa on ikkunat.

Mies on suunnilleen 20-30 -vuotias ja hänellä on vaaleat kasvot ja hiukset. Hän oli pukeutunut mustaan hupparimalliseen pusakkaan. Päässään hänellä oli tumma lippalakki, jonka lippa on väännetty kaarevaksi. Jaloissa hänellä oli siniset farmarihousut. Hän puhui suomea. Vihjeet pyydetään lähettämään mieluiten sähköpostilla vihje.porvoo@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon (019) 5232221.

Poliisi rauhoittelee vanhempia

Itä-Uudenmaan poliisin ylikonstaapeli Esko Kares toteaa, että tapaus on poikkeuksellinen. Kareksen mukaan syytä paniikkiin ei kuitenkaan ole.

- Nämä ovat harvinaisia tapauksia, ei näitä useasti satu. Sen vuoksi otimme tästä heti isommin kiinni, jotta ihmiset rauhoittuisivat. Ei tässä kuitenkaan mitään sellaista pelkoa ole, että tämä ryöstäytyisi epidemiaksi. Vakavasti suhtaudutaan aina kun kyseessä on pienet lapset. Hyvä se on kotona tästä jutella, mutta en todellakaan usko, että tässä on syytä mihinkään paniikkiin.

Kares myöntää, että poliisilla on omat epäilyksensä tekijästä.

- On meillä epäilymme, mutta ei mitään varmaa. Ne perustuvat siihen, keitä tämäntyyppisiä ihmisiä on, jotka voivat tällä tavalla toimia, mutta eivät ole missään kiinni.

Lähteet: YLE Helsinki