Kohuteos poistettiin - näyttely avataan uudestaan Tampereella

Pispalan nykytaiteen keskuksen Hirvitalon Antimateria-taidenäyttely saa sittenkin olla avoinna Tullintorin kauppakeskuksessa Tampereella. Kauppakeskuksen johto sulki kuvataiteilijoiden yhteisnäyttelyn keskiviikkona yhden teoksen kuluttajakriittisyyden takia. Nyt Teemu Takatalon teos poistetaan ja muu näyttely avataan uudestaan.

kulttuuri
YLE / Jan Hynnä

Näyttely avataan keskiviikkona kello 18.

Tullintorin kauppakeskuspäällikkö Mari Laaksonen perustelee näyttelyn sulkemista hetkeksi sillä, etteivät he tienneet etukäteen, mitä esille tulee.

- Kriittinen toki saa olla. Mutta nyt kritiikki on kohdistettu suoraan kauppakeskuksen omistajan Cityconiin ja vuokralaisiimme. Emme tienneet tätä etukäteen. Vuokralaiset maksavat tämänkin tapahtuman, joten emme voi sallia tälläistä.

- Mielestäni kritiikki on täysin perusteltua. Oma teokseni perustuu suoraan siihen tietoon, mitä Citycon on julkaissut yhteiskuntavastuistaan, Teemu Takatalo kertoo teoksestaan.

Tampereen keskustassa Tullitorin kauppakeskuksessa on parhaillaan meneillään ensimmäistä kertaa järjestetty kulttuuritapahtuma.

Lähteet: YLE Tampere