Hyppää sisältöön

Viestipataljoonan perinnepäivä vaikuttaa liikenteeseen Kymenlaaksossa

Tänään järjestettävä Karjalan Prikaatin Itä-Suomen Viestipataljoonan perinnepäivä katkaisee liikenteen pariksi tunniksi Kotkan Kantasatamassa. Lisäksi aamulla Kouvolan ja Kotkan välillä liikkuu moottorimarssi.

Ohimarssi Kajaanissa. Kuva: YLE

Moottorimarssi Vekaranjärveltä Kotkaan tapahtuu klo 7.00 - 9.30.Marssissa on kymmenisen ajoneuvoa, joiden nopeus on 80 km/h.

Moottorimarssi palaa Vekaranjärvelle iltapäivällä porrastetusti klo 14 jälkeen.

Paraatikatselmus alkaa klo 11.00 Merikeskus Vellamon edustalla, jonka jälkeen ohimarssi järjestetään Tornatorintiellä klo 11 - 13, jolloin liikenne on poikki.

Merikeskus Vellamon piha-alueella järjestetään kalustonäyttely, jossa on esillä muun muassa panssaroituja ajoneuvoja, maastomoottoripyöriä sekä viesti- ja johtamisjärjestelmäkalustoa. Kalustonäyttely on yleisön nähtävillä klo 9.30 - 13.00.

Perinnepäivän tilaisuuksiin osallistuu henkilökuntaa, varusmiehiä ja sotilasajoneuvoja. Tilaisuuksia johtaa Itä-Suomen Viestipataljoonan komentaja, everstiluutnantti Jukka-Pekka Virtanen.

Itä-Suomen Viestipataljoona on yksi Kouvolan Vekaranjärvellä sijaitsevan Karjalan Prikaatin kuudesta joukkoyksiköstä. Se kouluttaa mekanisoidun valmiusprikaatin viesti-, komentopaikka-, sotilaspoliisi- ja huoltojoukkoja. Pataljoona vaalii Helsingissä 1.10.1930 perustetun Viestipataljoona 2:n perinteitä.