1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vanhukset

Jättikeittiö-keskusteluun 30.9. tulleita kommentteja

vanhukset

- Edullisinta,kun Soininen älyäisi erota. Säästötkö tärkeitä >ihminen unohtuu.

- Missä liiketoimintajohtaja itse syö lounaansa ja aiotteko siirtyä käyttämään näiden keittiöiden palveluita? Toinen kysymys: Eikö olisi helpompaa siirtyä käyttämään eineksiä ja hankkia esim. kouluille mikroaaltouuni per 10 oppilasta - tulisi hyvä mieli, kun on parempi ruoka?

- Mikä on ruuan laatu? Lapset jo nyt sanoo, että rohkea rokan syö, uhkarohkea kouluruuan. Mitä tehdä ruokaa, jota kukaan ei halua syödä?

- Veronmaksajan rahoilla maksettua ruokaa! Eikö vanhuksetkin ole maksaneet veronsa, eli he kyllä itse maksavat ruokansa! Toivottavasti tästä ko. henkilöstäkin tulee vielä vanhus.

- kukas ne lämmittää oppilaatko.? nykyisinkin vain 1 keittäjä pienissä paikoissa

- oikeistaan ensi vuonna kuljetukset nousevat bensan hinnan takia.Se varmaan näkyy jossakin.

- Millä tavalla tässä uudessa suurkeittiömallissa on suunnitelmissa toteuttaa vanhuksille toimitettavat kotiin kuljetetut ateriat? Tällä hetkellä vanhukset saavat arkisin lämpimän ruoan kotiin toimitettuna. Mikäli ruoat toimitetaan kylminä, on jonkun tahon ne käytävä lämmittämässä vanhukselle. Kotihoidonko?

- ettäs kehtaattekin edes suunnitellakaan tuollaista suurkeittiötä.kirveellä olis töitä.

- kuka ottaa vastuun menetetyistä kustannuksista jos tuo suurkeittiö loppuu kannattamattomana, siis jos tehdään mautonta mössöä!

- Kuinka paljon konsulttiselvitys suurkeittiöistä maksoi kaupungille?

- Minä en usko että ruoka on niin pahaa ettei sitä pysty syömään . Tässä on taas aikuisten provosointia kuin joku aika sitten näissä koulujen lakkautuksissa .Jos on nälkä niin syö. Vanhukset yleensä ovat huonoruoka haluisia ja nyky lapset niin hemmoteltuja .Kysytään söisitkö ranskalaisia vai haluaisitko että mennäänkö rillille istumaan :-)

- Tällä hetkellä kotihoidon työntekijöiden ei tarvitse käydä päiväkäyntiä niiden vanhusten luona, joille tulee lämmin ateria. Kylmänä tullut ateria siis lisää kotihoidon käyntejä asiakkaiden luona. Taitaisi olla aiheellista keskustella asiasta myös kotihoidon päällikön kanssa, mitä tämä todella tarkoittaa kotihoidon käynneissä.. Kotihoidon henkilöstön panosta tarvitaan tänä päivänä aika paljon muuhun, kuin ruoan lämmitykseen..

- Miks ei lasketa pakkaus kuljetus jäte vuoria kustannus hintaan. Entä hiilijalanjalanjälki

- Miksi mennään tällaiseen show'hon? Kun jo nytkin lapset purnaavat huonosta ruuasta kouluilla! Eikö lapset ja vanhukset ansaitse kunnon ruokaa? T. Jätevuori

- Emäntäkoulussa jo 1970 opetettiin että vitamiinit tuhoutuvat jo osin valmistuksen aikana ja loput kun sitä lämmitetään, Energia määrä laskee myös ja samalla tarvitaan syödä enemmän,että saadaan sama energia määrä.

- täyttyykö vanhusten ruoan ravintoarvo suositukset,kun ruoassa on esim. Kaksi kynnen kokoista murua pakaste kalaa ja ruoka aivan mautonta.

- KYLLÄPÄ ON KOVA kaveri asiaa valittu asiaa junttaamaan.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi