Al Gore esiintyy Jyväskylässä

Nobel-palkittu Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Gore puhuu tänään Nordic Business Forum -seminaarissa Jyväskylässä. Tapahtuman pääteemoina ovat ympäristövastuu, vastuullinen liiketoiminta, innovatiivisuus ja mielen voimavarat.

Kotimaa
Al Gore
Al GoreKaterina Mavrona / EPA

Suomen Yrittäjäyhteisön järjestämän kaksipäiväisen tapahtuman muina puhujina ovat muun muassa Sauli Niinistö, Esko Aho, professori Pekka Himanen ja yritysvalmentaja Jari Sarasvuo. Messu- ja kongressikeskus Paviljongissa järjestettävä seminaari tuo loppuviikoksi Jyväskylään 1 800 kansainvälistä vierasta.

Gore sai vuonna 2007 Nobelin rauhanpalkinnon työstään ilmastonmuutoksen tunnetuksi tekemisessä. Hän oli edellisenä vuonna tuottanut suuren dokumenttielokuvan Epämiellyttävä totuus.

Al Goren saaminen mukaan seminaariin on pitkällisten neuvottelujen tulos. Aikataulujen yhteensovittaminen vei useita kuukausia, kertoo Hans-Peter Siefen Suomen Yrittäjäyhteisöstä.

- Selvittelimme tarkkaan kaikkia tapahtuman yksityiskohtia ja järjestelyitä, sekä tietysti Al Goren aikataulua, sillä hänelle tulee puhujapyyntöjä aivan valtavia määriä. Lisäksi piti kartoittaa meidän taloudelliset mahdollisuudet toteuttaa tämä, ihan turvajärjestelyistä lähtien. Siinä meni puolisen vuotta kaikkiaan ja 7. heinäkuuta viime vuonna Al Goren toimistosta tuli vahvistus, että hän saapuu meidän tapahtumaan, kuvailee Siefen.

Lähteet: YLE Uutiset