Tuomiokirkon portailla tehtiin tilkuista maailmanennätys

Helsingin Senaatintorilla ihmeteltiin tänään erikoista näkyä. Tuomiokirkon portaille oli levitetty lähes 4 000 käsinvirkatusta peitosta yhdistetty suuri tilkkupeitto. Marttaliiton tempaus keräsi vapaaehtoisten virkkaamia tilkkupeittoja lahjoitettavaksi vauvoille.

Kotimaa
Ihmisiä Tuomiokirkon portailla.
Tuomiokirkon portaille levitettiin lauantaina lähes 4 000 käsinvirkatusta tilkkupeitosta yhdistetty suuri peitto. Marttaliiton tempaus keräsi vapaaehtoisten virkkaamia peittoja lahjoitettavaksi vauvoille. Yhteensä 35x60 metrin kokoinen peitto ylittää kirkkaasti edellisen Guinnessin ennätyksen, 24x11 metriä.

Vapaaehtoisten ja muun muassa koululaisten virkkaama tilkkumäärä yllätti järjestäjät.

- Lähdimme siitä, että jos saisimme tuhat peittoa, niin sillä pääsisi Guinnessin ennätysten kirjaan. Nyt näyttää siltä, että niitä tulee kolme-, neljä- tai viisinkertaisesti, iloitsi Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä lauantaina iltapäivällä.

Ennätyspeittoon käytettiin noin 150 000 kappaletta 15 sentin pituista ja levyistä isoäidinneliötä eli perinteisellä ohjeella virkattua tilkkua. Kaiken kaikkiaan kampanja keräsi reilut 300 000 kappaletta tilkkua.

Kampanjassa kerättiin lahjoitettavaksi isoja 48 tilkun peittoja sekä pieniä 24 tilkun vauvapeittoja.

Heikkilän arviot ylittyivät ja peittoja kertyi lopulta noin 7 800, joista vain puolet mahtui Tuomiokirkon portaille.

Guinnessin ennätysten kirjan edellinen tilkkupeiton maailmanennätys, 24x11 metriä, on yhdysvaltalaisen naisen nimissä. Mitat ylitettiin suomalaisvoimin kirkkaasti: peitolla on kokoa 35x60 metriä.

Maailmanennätysyritys toimitetaan Guinnessin ennätysten kirjan edustajille tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi.

Tilkkupeitot luovutetaan Ensi- ja turvakotien liitolle ja Marttaliiton Yhteisvastuukeräyksen varoilla toteutetulle Kotirumba rullaamaan -hankkeen lapsiperheille.

- Olemme todella yllättyneitä tästä valtavasta tilkkupeittojen määrästä ja ihmisten halusta osallistua. Näyttää siltä, että ihmisillä on voimakas halu hidastaa arjessa ja tehdä hyvää, Heikkilä sanoi.

Virkata voi myös itsekkäämmistä syistä.

- Jotkut lukee illalla kirjaa. Minä virkkaan yhden lapun ja menen nukkumaan, se on rentouttavampaa kuin kirja, vakuutti hämeenlinnalainen martta Leena Kuusisto.

Lähteet: YLE Uutiset