Mitta täyttyi - Kankaanniemi eroaa kristillisdemokraateista

Kristillisdemokraattien pitkäaikainen poliitikko Toimi Kankaanniemi eroaa puolueesta eduskunnan takauspäätösten takia. Kankaanniemi kirjoittaa blogissaan, että hän jatkaa sitoutumattomana vakaan harkinnan jälkeen. Kankaaniemi on ollut puolueessa mukana 30 vuotta.

talous
Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (kd.)

Blogissaan Kankaanniemi kertoo, ettei hän pysty perustelemaan itselleen muista puhumattakaan, eduskunnan päätöstä hyväksyä Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen takausten kasvattamista 14 miljardiin euroon.

Seuraava "mahdoton" päätös on Kankaanniemen mukaan pysyvän vakausmekanismin hyväksyminen heinäkuun 2011 päätösten pohjalta. Hän sanoo, että kokonaisuudessaan tämä merkitseen harppausta kohti liittovaltiota.

Hän eroaa kristillisdemokraateista myös siksi, että hän ei koe voivansa rehellisesti tukea hallituksen kuntauudistuspolitiikkaa. Hallituksen linjaa on vaikea rehellisesti tukea, Kankaaniemi kirjoittaa.

Kankaaniemi sanoo, että henkilöristiriitoja puolueessa ei ole ja puolueen puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen on aloittanut kiitettävällä tavalla sisäministerin tehtävien hoidon.

Kankaaniemi on pitkän linjan vaikuttaja suomalaisessa politiikassa. Kansanedustajana hän toimi vuosina 1987-2011. Suomen kristillisen liiton puheenjohtaja hän oli vuosina 1989-1995 ja Esko Ahon (kesk.) hallituksen kehitysyhteistyöministeri vuosina 1991-1995. Tuolloin hänen vastuullaan olivat myös raittius- ja alkoholiasiat sosiaali- ja terveysministeriössä.

Viime kevään eduskuntavaaleissa Kankaanniemi putosi eduskunnasta. Nykyisin hän on Keski-Suomessa sijaitsevan Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Asiasta kertoi ensin Uusi Suomi.fi verkkosivusto.

Lähteet: YLe Uutiset