Kateissa olleet pojat työllistivät virkavaltaa Siilinjärvellä

Kaksi kadonneeksi luultua poikaa työllisti poliisipartioita viikonlopuna Siilinjärvellä Kuopion lähellä. Lauantain vastaisena yönä noin 17-vuotias humaltunut poika lähti kävelemään junarataa pitkin pohjoista. Kun poika vielä päivän valjettua oli teillä tietymättömillä hätiin hälytettiin useita poliisin koirapartioita ja helikopteri. Nuorempi lapsi puolestaan jäi harharetkille koulun jälkeen.

Kotimaa

Poika oli poliisin mukaan lähtenyt perjantai-iltana Siilinjärveltä kävelemään junarataa pitkin pohjoiseen, kohti Kuopiota. Kun häneen puolen yön jälkeen kadotettiin yhteys, Siilinjärvelle hälytettiin Pohjois-Savon pelastuslaitoksen yksikkö.

Junaradan tuntumasta poikaa ei löydetty, eikä pojasta saatu havaintoja iltapäivään mennessä.

Lisäavuksi kutsuttuttin poliisikoirat ja helikopterin lämpökamerat, mutta etsinnät tuottivat vesiperän. Tarina sai kuitenkin onnellisen lopun, kun harhapoluille eksynyt nuorukainen löysi asutuksen pariin Kuuslahteen, mistä hän soitti äidilleen.

Ilmeisen hyväkuntoinen nuorukainen oli kävellyt läpi koko yön ja päivän tietämättä, missä päin hän harhaili.

Lauantaina illansuussa nuorempaa, 12-vuotiasta poikaa etsittiin niin ikään Siilinjärvellä. Poika oli lähtenyt perjantaiaamuna kouluun, mutta ei ollut palannut yöksi kotiin. Lasta etsittiin monen poliisipartion voimin. Poliisin mukaan hänet löydettiin yli vuorokausi myöhemmin kaverinsa luota ja toimitettiin kotiin.

Poliisi kertoo, että lapsella on ollut taipumusta karkailuun, mutta aiemmin hän ei ole ollut poissa yötä.

Lähteet: YLE Uutiset