Santahaminasta toivotaan ratkaisua Helsingin tonttipulaan

Puolustusvoimien käytössä oleva Santahaminan saari voisi tulevaisuudessa helpottaa Helsingin kasvavaa tonttipulaa. Yli puolet Helsingin kaupunginvaltuutetuista allekirjoitti viime viikolla aloitteen Santahaminan muuttamiseksi asuin- ja virkistyskäyttöön.

Santahamina
YLE

Aloitteen mukaan Santahaminasta voisi tulla noin 20 000 asukkaan kaupunginosa.

Jo nykyinen yleiskaava mahdollistaisi alueen kaavoittamisen asunnoilla Puolustusvoimien sieltä lähdettyä. Myös parannetuista liikenneyhteyksistä alueelle on kaupunkisuunnitteluviraston mukaan olemassa suunnitelmat.

Kaupungin kanta Santahaminan rakentamiseen ratkaistaan viimeistään uuden yleiskaavan yhteydessä. Valmistelutyö kaavan laatimiseksi on parhaillaan alkamassa.

Kaupunkisuunnitteluviraston päällikön Tuomas Rajajärven mukaan asia tulee käsittelyyn viimeistään seuraavan valtuustokauden alussa.

- Uuden yleiskaavan yhteydessä tulevat esiin ne rakentamismahdollisuudet, jotka tulevat sen jälkeen, kun satamilta vapautuneet alueet on rakennettu. Sen jälkeen meillä on tilanne, että rakennusmahdollisuudet putoavat merkittävästi. Ja silloin tulevat varmasti keskusteluun sekä Santahamina että Malmin lentokenttä.

Puolustusvoimat ottanee asiaan kantaa tällä viikolla. Santahaminaa pidetään koulutuksen kannalta keskeisenä paikkana. Puolustusvoimien pysymistä alueella on perusteltu myös saaren luontoarvojen säilymisellä.

Lähteet: YLE Helsinki