Maakuntajohtaja: Lopetetaan vihdoin murina Satakunnan murenemisesta

Maakuntajohtaja Pertti Rajala olisi valmis Pohjois-Satakunnan liitosneuvottelujen vetäjäksi, mikäli sellainen aloite tulisi kunnilta. Rajala kuitenkin sanoo, että oma-aloitteisuuden aika tässä asiassa on jo ohi. Keskustelu maakunnan murenemisesta saa maakuntajohtajan jopa tuohtuneeksi.

Pertti Rajala
Rajala
Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala.Yle / Olli-Pekka Salli

- Jos hallituksen nykykaavailut näin isoista kunnista toteutuvat, merkitsee se koko aluehallintomme, maakuntahallinnon ja maakuntarajojen uudelleenarviointia. Nyt meidän ei kannata Satakunnassa itse ripotella tuhkaa päällemme.

Rajalan mukaan Satakunnassa pärjätään, jos pidetään itsetunto vahvana.

- Lopetetaan nyt vihdoin tämä murina maakuntamme murenemisesta.

Vielä elokuun lopussa maakuntajohtaja Pertti Rajala oli huolissaan Pohjois-Satakunnan kuntaliitossuunnitelmien seurauksista. Tuolloin huoli kohdistui muun muassa vaalipiirin pienenemiseen.

Oma-aloitteisuuden aika meni ohi

Rajala sanoo olevansa valmis Pohjois-Satakunnan liitosneuvottelujen vetäjäksi, mikäli sellainen aloite tulisi kunnilta.

- Ilman muuta, jos kunnat sitä haluavat. Olen julkisesti sanonut moneen otteeseen, että Satakuntaliitto on valmis tarjoamaan keskustelupöydän ja hankerahaa, jos halutaan käydä yhdessä läpi kuntarakennetta, mutta täällä on haluttu odottaa, mitä valtiolta tulee.

- Nyt, kun eletään jo lokakuuta ei ole enää muuta järkevää vaihtoehtoa kuin odottaa valtion ulostuloa. Oma-aloitteisuuden aika on mennyt pitkälti ohi.

Lähteet: YLE Satakunta