KRP nappasi mittavan Subutex-liigan

Suomen ja Viron keskusrikospoliisit on paljastaneet laajan Subutexin salakuljetukseen erikoistuneen rikollisorganisaation. Kaikki 14 vangittua ovat ulkomaalaisia. Heitä epäillään 20 000 Subutex-tabletin salakuljettamisesta Ranskasta Suomen huumemarkkinoille.

Kotimaa
Subutex 8mg pakkaus.
Tulli

Subutexia myytiin pääasiassa pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan katukaupassa. Keskusrikospoliisi kertoo takavarikoineensa tutkinnan aikana noin 8 600 tablettia. KRP:n arvioi, että Suomen huumemarkkinoille päätyi kaikkiaan 11 500 Subutex-tablettia.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajan mukaan tapaus on siinä mielessä poikkeuksellinen, että rikollisorganisaation koko toiminta oli ulkomaalaisten hallinnassa, aina aineiden Suomessa tapahtunutta vastaanottoa myöten.

Epäillyt ovat Viron ja Venäjän kansalaisia, joukossa on myös muutama ilman kansalaisuutta oleva.

KRP kertoo, että liiga teki isot voitot toiminnallaan, koska Subutex on Ranskassa halpaa. Buprenorfiinia sisältävää Subutexia käytetään opioidiriippuvaisten korvaus- ja vieroitushoidossa, mutta sillä on isot markkinat myös katukaupassa. Tutkinnanjohtajan mukaan paljastettu tapaus kertoo Subutexin huumekäytön laajuudesta Suomessa.

Suomen ja Viron keskusrikospoliisit tutkivat salakuljetusta yhteisessä tutkintaryhmässä lähes vuoden. Ensimmäinen läpimurto jutussa tapahtui huhtikuussa, kun poliisi takavarikoi ison erän aineita. Liigan toiminta kuitenkin loppui vasta, kun kaikki nyt vangittuna olevat saatiin kiinni.

Jutun käsittely alkaa ensi viikolla Helsingin käräjäoikeudessa.

Lähteet: YLE Uutiset