1. yle.fi
  2. Uutiset

Elinikäisiä oppijoita palkittiin Helsingissä

Tämän vuoden ansioituneimmat elinikäiset oppijat ja ohjaajat tulevat pääkaupunkiseudulta. Opetusministerin jakamat tunnustukset menivät Edupoliin ja Amieduun sekä vantaalaiselle Naisresurssikeskus Pihlajalle.

elinikäinen oppiminen
Opiskelija selaa oppikirjaa luokkahuoneessa.
YLE

Opetusministeri Jukka Gustafsson jakoi tunnustukset tänään Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen kampajan päätapahtumassa Helsingissä.

Vuoden oppijaksi valittiin Edupolissa Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa suorittava Kristiina Hahtoranta. Hän on perusteluiden mukaan ollut kunnioitettavan sisukas, aktiivinen ja sinnikäs aikuisopiskelija.

Hakoranta on myös osoittanut oppimisen iloa suunnatessaan lähihoitajan ammattiin. Hän on tukenut muita opiskeluryhmässä ja jakanut mielellään tietoa. Lisäksi Hakoranta on työssäoppimisjaksoilla lähestynyt taitavasti erilaisia asiakkaita ja osoittanut vahvaa toisten ihmisten kunnioittamista.

Vuoden ohjaajaksi puolestaan valittiin Amiedun kasvatusalan kouluttaja Harri Vainikka, jota kehuttiin kehittämishaluiseksi ja innostavaksi moniammatilliseksi osaajaksi.

Monikullttuurista oppimista Vantaalla

Vuoden oppimismyönteisimmän työyhteisön tittelin sai Nicehearts ry:n ylläpitämä, Vantaalla toimiva Naisresurssikeskus Pihlaja. Pihlaja on monikulttuurinen tyttöjen ja naisten kohtaamispaikka.

Pihlajassa toteutuu perustelujen mukaan oppimista tukeva ilmapiiri kulttuurin, iän ja uskonnon rajoja rikkoen. Pihlajan toiminta myös edistää tasa-arvoa, eettisyyttä sekä elinikäisen oppimisen ajatusta.

Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen kampanjaa on vietetty lokakuun ensimmäisellä viikolla. Kampanja kannustaa kaikkia innostumaan elinikäisestä oppimisesta, iästä, alueesta tai pohjakoulutuksesta riippumatta.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi