Raahe toipuu PKC:n vähennyksistä

Raahessa luotetaan tietotekniikka-alan tulevaisuuteen PKC Electronicsin irtisanomisista huolimatta. Yhtiö ilmoitti maanantaina 77 henkilön vähennyksistä, jotka kohdistuvat pääosin Raaheen. ICT-yritysten tukemiseksi on tänä syksynä käynnistetty Raahessa uusi kehittämishanke.

Raahe
Mies kokoaa sähkölaitetta
Raahessa uskotaan, että seutu säilyy jatkossakin vahvana tietotekniikka-alan keskittymänä.YLE

PKC-Groupin irtisanomisuutinen kohahdutti Raahessa. Vähennys on seutukunnan suurin sitten 2000-luvun alun, jolloin Rautaruukki vähensi Raahesta useita satoja työpaikkoja ja Ruukissa ADC Telecommunications vajaat sata työpaikkaa.

Raahen kaupungin elinkeinojohtaja Risto Pietilä ei usko vähennyksen vaikuttavan alueen elinkeinoelämään. Sen sijaan muun teollisuuden menestyminen vaikuttaa suoraan ICT-toimialaan Raahessa. Raahelaiset ICT-alan yritykset toimivat pitkälti paikallisen raskaamman teollisuuden palveluksessa.

Pietilä vakuuttaa, että töitä tehdään sen eteen, että ICT-ala edelleen voisi ja eläisi hyvin. Syyskuussa käynnistynyt kehittämishanke pyrkii lisäämään ICT-alan toimintaedellytyksiä. Sen ja ICT-alan vahvan aseman vuoksi elinkeinojohtaja on tulevaisuuden suhteen toiveikas.

– PKC lisäsi vielä viime vuoden puolella merkittävästi työpaikkoja Raaheen. Toivossa on hyvä elää, että työpaikkoja tulee jatkossa vielä lisää. Paljon riippuu myös siitä, että minkälaista elinkeinopolitiikkaa harrastetaan teollisuuden toimintaedellytysten hyväksi, Pietilä toteaa.

Lähteet: YLE Oulu