Yksityiskoulussa lautasella on luomua ja lähiruokaa

Lappeenrannan Steinerkoulussa on käytetty luomuruokaa jo parikymmentä vuotta. Koulun emäntä kertoo, että keittiössä suositaan luomua sekä lähiruokaa. Ruualla ei silti pröystäillä, vaan listalla on mm. pinaattipannaria ja puuroa.

luomuruoka
Kouluruoka
Lappeenrannan Steinerkoulussa on käytetty luomua ruuanlaitossa jo parikymmentä vuotta. Ruuan laatuun halutaan tietoisesti panostaa.

Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin laitosten ruoka muuttuu ensi vuonna karummaksi. Samaan aikaan kun kaupungin kouluissa kokoliha ja lohi vaihdetaan edullisimpiin raaka-aineisiin, panostetaan Steinerkoulussa yhä enemmän luomuun ja laatuun.

- Meidän koulussa halutaan panostaa ruokaan. Tämä on osittain arvostamiskysymys, toteaa Steinerkoulun emäntä Eeva Paju.

Lappeenrannan laitoksissa kokoliha ja lohi vaihdetaan puuroihin ja kasvisruokiin. Eeva Paju ei pidä puuroa huonona vaihtoehtona.

- Ei meilläkään pröystäillä. Käytämme paljon luomua ja lähiruokaa, mutta silti koulussamme on viikoittain puuropäivä ja päivittäin myös kasvisvaihtoehto.

Eeva Paju kertoo, että yksityisessä Steinerkoulussa valmistetaan päivittäin 250 ruoka-annosta. Ruoka valmistetaan alusta alkaen itse.

- Uskomme, että ruuan laadulla on merkitystä lapsen kasvun kannalta.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala