AMK:n leikkauskohteet eivät yllätys

Aloituspaikkojen vähennysehdotusten kohdistumista tiettyihin koulutusohjelmiin osattiin Saimaan ammattikorkeakoulussa odottaa, kertoo Saimian hallituksen puheenjohtaja Tuomas Telkkä. Leikkuriin joutuivat huonommin pärjänneet linjat.

ammattikorkeakoulut
Imatran ammattikorkeakoulun kuvataiteen oppilaita
YLE Etelä-Karjala

Menestymisestä kertovat ensisijaisten hakijoiden määrä, keskeyttämisprosentti ja valmistuneiden työllistyminen. Näin tekniikan ja kuvataiteen opetuksen ennakoitiinkin olevan liipasimella.

Sen sijaan matkailu- ja ravitsemisalan koulutuspaikkojen puolesta on Etelä-Karjalassa tehty paljon töitä, ja ne säilyvät ennallaan. - Koulutusohjelman muutos hotelli- ja ravintola-alaksi oli oikea strateginen päätös, sanoo Telkkä.

- Muuten osasimme jo odottaa tätä, kun hallitusohjelmassa julkistettiin koko maahan 120 miljoonan euron säästöohjelma hallituskaudelle, vaikkakin peräpainotteisesti. Kovia karsintoja ammattikorkeakouluilta ministeriö vaatii myös useilta muilta yliopistopaikkakunnilta.

Ammattikorkeakoulu ryhtyy nyt miettimään, miten ministeriön ehdotukseen reagoidaan. Sisäisesti pohdittavaksi tulevat käytännön järjestelyt, esimerkiksi kuvataiteen suuntautumisvaihtoehtojen mahdolliset painotukset ja tyhjenevät tilat.

Henkilöstön kohtaloa ja mahdollisia yt-neuvotteluja Telkkä ei suostu kommentoimaan. - Se on toimivan johdon asia.