1. yle.fi
  2. Uutiset

Ydinvoimala sai pyhäjokiset riemuitsemaan

Pyhäjoella sijaitseva Fennovoiman aluetoimisto natisi liitoksistaan, kun alueen asukkaat ja tiedotusvälineet kokoontuivat sinne jännittämään ydinvoimapäätöstä. Toimistolla repesi riemu, kun yhtiö ilmoitti, että voimala sijoitetaan Pyhäjoelle.

ydinenergia
Pyhäjoella väki riemuitsee Fennovoiman ydinvoimapäätöksestä.

Aluetoimistoon pakkautui Fennovoiman Pyhäjoen aluekoordinaattori Heli Haikolan mukaan arviolta satakunta henkilöä. Haikolan mukaan tilaisuus meni hyvin, ja järjestyshäiriöiltä vältyttiin. Fennovoima oli varautunut ydinvoimalapaikkakunnan julkistamistilaisuuteen kutsumalla paikalle pari vartijaa.

Ydinvoimalapäätös otettiin myös Pyhäjoen kylänraitilla pääosin toiveikkain mielin vastaan. Moni kuntalainen uskoo vakaasti siihen, että ydinvoimala tuo mukanaan töitä, vaurautta ja vipinää pieneen kuntaan.

- Tämä on ollut kuoleva kunta pitkään. Ydinvoimala tuo nyt tänne muun muassa lisää varoja, joita voidaan sitten sijoittaa kuntalaisten elämään, Olli-Petteri Tuuttila sanoi.

Kadulta tavoitettu Vesa Luoto oli samoilla linjoilla.

- Olemme päätöksestä oikein mielissämme, saamme kylällemme vipinää. Olen pitänyt peukkuja pystyssä tämän puolesta, ja nyt meillä on ainakin kymmeneksi vuodeksi jotakin uutta tiedossa, ja siitäkin eteenpäin. Kyllä tämä on lottovoitto, Luoto hehkutti.

Harmillisena Luoto sanoi kuitenkin pitävänsä sitä, että joiltakin menee ydinvoimalan myötä kesämökki.

Hannu Koivusipilä puolestaan kertoi toivovansa, että ydinvoimala toisi tulevaisuudessa runsaasti töitä niitä tarvitseville.

- Täällä on levyseppiä ja muurareita, joilla ei tällä hetkellä työpaikkaa ole, Koivusipilä sanoi.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi