Mäkijoukkueen hyppypukukiistaan löytyi sopu

Urheiluvaatevalmistaja Terinitin sopimus hyppypukujen valmistuksesta Suomen mäkijoukkueelle uhkasi kaatua tuotemerkkikiistaan. Oikeuteen saakka edenneessä perintäkiistassa on päästy sopuun, jossa on sovittu myös pukujen käyttöoikeudesta. Vastoinkäymisistä huolimatta yhtiö aikoo laajentaa erikoisasusteiden kehittelyä myös muille lajeille.

mäkihyppy

Teerijärveläisen vaatevalmistajan Terinitin oli tarkoitus valmistaa yksinoikeudella mäkihyppypukuja suomalaishyppääjille vuoden 2014 Sotshin olympialaisiin. Viime talvena tuli mutkia matkaan kun mäkihyppääjien lajiyhdistys Finnjumping solmi sponsorisopimuksen toisen vaatevalmistajan, L-Fashionin kanssa.

Terinit joutui peräämään Finnjumpingilta hyppyasusteista kertyneitä saataviaan käräjäoikeudessa. Sopu löytyi Päijät-Hämeen käräjäoikeuden valmistelevassa istunnossa.

- Kävimme sopuisan keskustelun, jossa päästiin molempia osapuolia tyydyttävään sopimukseen. Sovimme myös yhteistyön jatkamisesta kuten ennenkin, sanoo Terinit Oy:n toimitusjohtaja Lauri Syrjälä.

Mäkihyppääjät voivat edelleen käyttää Terinit hyppyasuja, tosin hyppääjien on kustannettava välineensä osin itse.

- Nythän on käynyt aivan ilmiselväksi se, että liitto ei varsinaisesti hanki hyppääjille asuja, vaan liitto avustaa hyppääjiä asujen hankinnassa. Uskoisin, että yhteistyö Sotsin vuoden 2014 kandidaattien kanssa tulee hyvin tärkeäksi, koska silloin voimme rakentaa pidempiaikaisen projektin, jossa hyppääjä saa yksilöllisen tuotteen. Toivottavasti asumme nähdään Sotsissa palkintopallilla.

Tuotanto laajenee muihin lajeihin

Terinit on kehittänyt mäkihyppyasusteisiin vaadittavaa tekniikkaa yhdessä Lapin yliopiston ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun kanssa. Tulokset ovat olleet lupaavia. Esimerkiksi viime vuoden Kuopion SM-kilpailuissa viidellä seitsemän parhaan joukkoon sijoittuneella oli yllään teerijärveläisasuste.

Sopimuskiistan vuoksi yhtiö on pystynyt vuoden aikana panostamaan myös muihin lajeihin.

- Teknologiaa voidaan aivan hyvin käyttää monissa muissakin lajeissa. Meillä on ollut pikaluistelun, taitoluistelun ja yleisurheilun lajiliittojen, huippu-urheilijoiden ja olympiakomitean kanssa kehitysprojekti, jossa urheilijoille voidaan kehittää aivan erilaiset harjoittelu- ja kilpailuasut.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa