Kuitutehdas Avilon yrityssaneeraukseen

Valkeakoskella toimiva kuitutehdas Avilon on päässyt yrityssaneeraukseen. Pirkanmaan käräjäoikeus teki päätöksen asiasta torstaina aamupäivällä.

yrityssaneeraus
Avilon
YLE / Marko Melto

Päätöksen tueksi saatiin lausunnot noin kymmeneltä suurimmalta velkojalta. Yhteensä kaikilla velkojilla on Avilonilta saatavia noin 33 miljoonaa euroa.

Avilonia on alusta lähtien piinannut vaihteleva markkinatilanne. Viskoosikuitumarkkinat ylikuumenivat keväällä, minkä seurauksena markkinatilanne heikentyi ja hinnat laskivat.

Väenvähennyksiä ei näköpiirissä

Yrityssaneeraus on tarkoitettu ennen kaikkea suojaamaan yritystä konkurssihakemuksilta. Nyt odotetaan tietoa maailman puuvillasadosta, mikä vaikuttaa heti myös viskoosikuidun hintaan.

Avilonilla on tällä hetkellä töissä noin 25 henkeä. Kun tuotanto saadaan käyntiin, työntekijämäärä on nopeasti entisellään, kertoo operatiivinen johtaja Claus Carlsen.

- Meidän tapauksessamme yrityssaneeraus tuskin aiheuttaa mitään merkittäviä muutoksia organisaatiorakenteeseen. Se on ollut hyvin tirmmattu ja minimaalinen koko ajan.

- Kun tehdas käynnistetään uudelleen, vahvuus on noin kaiken kaikkiaan noin 215 ihmistä. Sitten, kun toivottavasti päästään käynnistämään toinen päälinja, miehistövahvuus kohoaa 250:n tienoille, Claus Carlsen sanoo.

Lähteet: YLE Tampere