Suru-uutinen Jobsin kuolemasta musersi sosiaalisen median

Steve Jobsin kuolemasta on tulossa kaikkien aikojen uutinen netissä ja sosiaalisessa mediassa. Erityisesti sosiaalinen media on täyttynyt torstaina Jobsin kuolemaan liittyvistä viesteistä.

talous

Esimerkiksi mikroblogi Twitterissä viisi kymmenestä suosituimmasta aiheesta liittyivät Jobsiin. Twitter myös jumittui hetkeksi viestittelyn ollessa kuumimmillaan.

Australialainen tutkimusyritys SR7 arvelee, että Jobsia koskevia Twitter-viestejä olisi ollut jopa 10 000 sekunnissa. Edellinen Twitter-ennätys oli vajaat 9 000 viestiä sekunnissa - silloin kuin amerikkalaislaulaja Beyonce ilmoitti raskaudestaan. Vertailun vuoksi Osama bin Ladenin kuolema kirvoitti vain noin 5 000 viestiä sekunnissa.

- Odotamme Twitterin virallisia tilastoja, mutta luvut, joita olemme tarkkailleet tänään uutisen ilmoittamisesta saakka ovat enteilleet ennätyksen rikkomista, SR7:n perustajajäsen Peter Fraser sanoo.

Fraserin mukaan sosiaalisen median reaktio Jobsin kuolemaan on "ainutlaatuinen ilmiö". Kaikissa sovelluksissa on hänen mukaansa erittäin vilkasta vuorovaikutusta. Fraser sanoo myös olevan huomattavaa, että kommentoijien joukossa on huomattavan korkeassa asemassa olevia ihmisiä.

Lähteet: AFP