FAO: Ruoan maailmanmarkkinahinta laskee hieman

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO arvioi ruoan maailmanmarkkinahintojen hieman laskevan lähitulevaisuudessa. Ruoan hinta on FAO:n mukaan laskenut jo syyskuussa kysynnän vähentymisen ja kasvaneen viljasadon ansiosta.

Ulkomaat
Intialainen maanviljelijä korjaa vehnäsatoa.
Intialainen maanviljelijä korjasi vehnäsatoa lähellä Amritsarin kaupunkia Pohjois-Intiassa toukokuussa 2011.Raminder Pal Singh / EPA

FAO:n torstaina julkistetusta raportista selviää, että sen ruoan hintaa kuvaava indeksi laski syyskuussa kaksi prosenttia elokuuhun verrattuna. Indeksi oli kuitenkin edelleen korkeammalla, kuin viime vuoden syyskuussa. Kaikkien aikojen huippunsa se saavutti tämän vuoden helmikuussa.

Toisaalta FAO varoitti, että maailmantalouden epävarmuus ja maailman edelleen vähäiset viljavarannot voivat aiheuttaa epävakautta hintoihin.

FAO on huolissaan myös Afrikan sarven tilanteesta. 750 000 ihmistä on vaarassa kuolla kuivuudesta kärsivällä alueella lähikuukausien aikana. Järjestön mukaan avustusoperaatioiden on kuitenkin arvioitu alkavan parantaa tilannetta loppuvuodesta.

Lähteet: Reuters, AP, AFP