Barbie lopettaa sademetsien riistämisen

Yhdysvaltalainen lelujätti Mattel on päättänyt ryhtyä pakkaamaan lelunsa ympäristöystävällisempiin pakkauksiin. Mattelin päätös syntyi luonnonsuojelujärjestö Greenpeacen kuukausia jatkuneen kritiikin jälkeen. Mattel valmistaa muun muassa maailmankuulua Barbie-nukkea.

luonto
Nainen katselee Barbie-nukkeja Bloomingdales'in tavaratalossa.
Nainen katseli Barbie-nukkeja Bloomingdales'in tavaratalossa New Yorkissa maaliskuussa 2009.Justin Lane / EPA

Mattel ilmoitti eilen keskiviikkona pyrkivänsä siihen, että 70 prosenttia sen paperipakkauksista valmistetaan kierrätetystä materiaalista tai ympäristöä säästävästä kuidusta tämän vuoden loppuun mennessä. Tavoitetta nostetaan 85 prosenttiin vuoden 2015 loppuun mennessä.

Greenpeace on tyytyväinen Mattelin päätökseen. Järjestön mukaan Mattelin päätös syntyi kolmen kuukauden kampanjoinnin jälkeen. Greenpeace on painostanut Mattelia lopettamaan paperin ostamisen aasialaisilta yrityksiltä, jotka järjestön mukaan tuhoavat sademetsiä.

Greenpeace kampanjoi asian puolesta muun muassa ilmoittamalla yhteisöpalvelu Twitterissä Barbien ja Kenin eroavan sen jälkeen, kun Barbiesta oli julkaistu kuva, jossa tämä tuhoaa puita moottorisaha kädessään.

Lähteet: AFP